Cesta do Záhrebu vedie cez Ružinov

(Autor: Ilustračné - TASR/AP)
Sportnet|3. jan 2013 o 20:15

Novoročný pohár je pre slovenské krasokorčuliarske trio posledným testom pred majstrovstvami Európy.

BRATISLAVA. Generálku na európsky krasokorčuliarsky šampionát od 22. januára v chorvátskom Záhrebe zažije trio slovenských reprezentantov koncom týždňa na bratislavskom ľade.

Ružinovský Dzurillov štadión je od štvrtka dejiskom štvordňového maratónu s názvom Novoročný pohár.

Podujatie je unikátne rozsahom aj účasťou: v programe figurujú súťaže všetkých vekových kategórií a na štartových listinách je 229 mien z 30 krajín štyroch kontinentov.

„Máme s ním do budúcna veľké plány, no je privčas ich prezrádzať,“ tajuplne hovorí Jaroslav Burian, šéf ŠKP Bratislava, ktorý Novoročný pohár organizuje.

Narazený bok už nebolí

Jeho súčasťou sú prvý raz aj seniorské súťaže (v piatok od 16.00 a v sobotu od 13.45 h), v ktorých sa predstavia aj Monika Simančíková a tanečný pár Federica Testová a Lukáš Csölley.

Sedemnásťročná Piešťanka na majstrovstvách troch krajín v poľskom Tešíne pre zranenie chýbala a v jej neprítomnosti získala titul v Amerike žijúca rovesníčka Nicole Rajičová.

Zväz napriek tomu na ME nominoval Simančíkovú, ktorá vlani v Sheffielde debutovala výborným 14. miestom.

„Začiatkom decembra som štartovala v Dortmunde a vo voľnej jazde som trojitý lutz zakončila nešťastným pádom, po ktorom som pár dní ledva chodila,“ vraví.

„Už som však v poriadku, zostáva len dobehnúť kondičné resty. Ale lutz, posledný z trojitých skokov, zaradím do programu až potom, keď ho dotrénujem.“

Tanečníci majú isté aj MS

Najlepší slovenský tanečný pár trávil Vianoce oddelene – každý doma, Csölley v Bratislave, Testová v Miláne.

„Dostali sme šesť dní voľna, keďže sme sa od začiatku sezóny nezastavili, ale 27. decembra som už zasa mieril do Talianska,“ konštatuje Csölley.

Tanečníci už majú istú účasť i na marcovom svetovom šampionáte v kanadskom Londone: „Vo dvoch z piatich pretekov sezóny sme získali body do svetového rebríčka a na posledných v Záhrebe sme splnili aj kvalifikačnú podmienku štartu na majstrovstvách sveta, ktoré budú kvalifikáciou na zimnú olympiádu v Soči.“

Simančíková pre pokoj v duši potrebuje ešte dvihnúť technické skóre z 26,3 na 28,0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Cesta do Záhrebu vedie cez Ružinov