Česi sa tešia, Rosický konečne trénoval

Česko môže počítať na európskom šampionáte aj s uzdraveným tvorcom hry Tomášom Rosickým.
Česko môže počítať na európskom šampionáte aj s uzdraveným tvorcom hry Tomášom Rosickým. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|4. jún 2012 o 16:17

Zverenci trénera Michala Bílka by mali nastúpiť v piatok proti Rusku v kompletnej zostave.

BRATISLAVA. Českí futbalisti sa už presunuli do poľského Vroclavu, kde odohrajú zápas základnej skupiny európskeho šampionátu.

S tímom sa prvýkrát po dlhom čase pripravoval aj kapitán Tomáš Rosický, ktorý pauzoval pre zranenie lýtka takmer mesiac. Tréning absolvoval bez úľav. Po ňom povedal českým novinárom len jednu vetu. „Nie je dôležité hovoriť, ale hrať,“ povedal a zmizol v kabíne.

Tréner Michal Bílek je presvedčený, že jeho najväčšia útočná hviezda stihne úvod šampionátu.

Proti Rusom by mal kapitán hrať

„Šlo mu to dobre, počítam, že bude v pohode. Po tréningu sa nesťažoval. Nikto nepočíta, že by proti Rusom nehral,“ vravel Bílek pre idnes.cz. Rosického štart odobril aj lekár českého tímu.

Česi neodchádzali do Poľska v najlepšej nálade, keď prehrali posledný zápas v príprave s Maďarskom, ktoré ich zdolalo v Prahe 2:1.

Tréneri veria, že prítomnosť Rosického tímu pomôže a nakopne aj iné zvučné mená v Bílkovej zostave. Najviac sa spomína prebudenie útočníka Milana Baroša, ktorý by rád nadviazal na šampionát roku 2004, keď bol v Portugalsku s piatimi gólmi jedným z najlepších strelcov.

Bosák kritizuje Baroša

Tomu však veľmi neverí známy český futbalový komentátor Jaromír Bosák. „Vôbec nemám strach o hru obrany a zálohy. Hráči v nej majú formu. Problémom bude útok. Všetci hovoria, že Baroš by mohol napodobniť EURO 2008, ale zabúdajú, že vtedy bol rýchly, čo už, žiaľ, nie je,“ hovoril v rozhovore pre Týden Bosák, ktorý dodal, že problémom českej hviezdy je aj prílišná arogancia.

Českí futbalisti odohrajú prvý zápas o 20.45 proti Rusku. To zakončilo prípravu výhrou 3:0 nad Talianskom a viacerí odborníci ho pasujú do roly čierneho koňa ME.

„Rusi sú veľkí favoriti, individuálne majú skvelý tím. Som zvedavý, ako proti nim budeme hrať. Každý prípadný bod by bol pre nás úspechom,“ dodal pre idnes.cz manažér českej reprezentácie Vladimír Šmicer.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Česi sa tešia, Rosický konečne trénoval