Černický sa upísal Spišiakom na ďalšiu sezónu

Dobrá správa. Strojca bronzových úspechov Spišiakov tréner Milan Černický (uprostred) ostáva ďalej vo svojom rodnom klube.
Dobrá správa. Strojca bronzových úspechov Spišiakov tréner Milan Černický (uprostred) ostáva ďalej vo svojom rodnom klube. (Autor: jope)
Sportnet|18. júl 2013 o 00:00

Zmluva na rok a budovanie kádra s mladými odchovancami.



SP. NOVÁ VES. Po skončení úspešnej bronzovej sezóny sa káder Novovešťanov rozpŕchol na všetky svetové strany.

Do začiatku letnej prípravy zostáva ešte niekoľko týždňov, ale tou najpodstatnejšou správou je, že vedenie BK 04 AC LB získalo trénera Milana Černického aj na ďalší ročník.

Po oslavách bronzu a exhibičného zápasu sa tréner Milan Černický nevedel presne vyjadriť ohľadom svojej ďalšej existencie vo funkcii trénera Spišskej Novej Vsi. Dnes je už všetko jasnejšie a výborný tréner ostáva doma.

„Je to tak, podpísali sme zmluvu na jednu sezónu. Už keď som prichádzal pred rokom, tak bola reč, že naša spolupráca bude dlhodobejšia. Po sezóne prehodnocujem, či bola spokojnosť na oboch stranách. Ak áno, nie je problém pokračovať ďalej,“ uviedol po podpise zmluvy tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Milan Černický.

Hrať s mladými

Po bronzovej sezóne čaká na partiu Milana Černického oveľa ťažšia sezóna. Došlo k zmenám na vedúcich postoch, financie na veľkolepé nákupy zahraničných hráčov nie sú a stratégiou klubu bude zabudovanie do kádra „áčka“ mladých hráčov a odchovancov.

„Kostru mužstva chceme poskladať zo Slovákov. Mená ešte zatiaľ neviem presne povedať. Rovnako chceme stavať na vlastných odchovancoch a veľa priestoru dostanú naši mladí hráči. Až potom by prichádzali do úvahy zahraničné posily, ktoré prídu do Európy na skúšku a v iných kluboch by neobstáli. Aj preto v letnej príprave sa musíme zamerať na dobrú kondíciu. V uplynulej sezóne sme boli silní v útoku. Teraz sa zameriame na kvalitnú obranu a kondične dobre pripravené mužstvo,“ skonštatoval M. Černický.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Černický sa upísal Spišiakom na ďalšiu sezónu