Čepelovej cieľ v roku 2013: Udržať sa v stovke

Jana Čepelová.
Jana Čepelová. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|30. jan 2013 o 19:11

Košická rodáčka vymenila trénera, raketu a mala aj šťastie - otvorila sa jej cesta do hlavnej súťaže Australian Open.

BRATISLAVA. Jana Čepelová je štrnástou slovenskou tenistkou, ktorá sa prebojovala do prvej stovky svetového rebríčka. V novom renkingu WTA Tour ju tam vynieslo 100 bodov za účasť v druhom kole Australian Open, zo 115. miesta sa posunula o osemnásť miest.

„Splnil sa mi sen,“ tešila sa 19-ročná členka Národného tenisového centra.

Kapitán Matej Lipták ju spolu s Dominikou Cibulkovou (14. vo WTA), Danielou Hantuchovou (55.) a Magdalénou Rybárikovou (63.) nominoval na zápas 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie so Srbskom. Hrá sa na budúci týždeň v Niši.

Hranica top 100 dlho odolávala

Čepelová začala rok 2012 na 218. mieste WTA a v auguste sa dostala na 102. miesto, ale stovka jej dlho odolávala. V decembri nemala renking, aby sa priamo dostala na prvý grandslam sezóny v Melbourne, preto po zdravotných problémoch zvažovala, či má cestovať do Austrálie.

„Pomohlo mi šťastie,“ spomínala. „Pred Australian Open sa odhlásilo sedem hráčok a mne sa otvorila cesta do hlavnej súťaže.“

Čepelová v prvom kole zdolala Maďarku Arnovú, v druhom brzdená boľavou nohou podľahla Belgičanke Wickmayerovej.

Zameriava sa na servis

Na túto sezónu sa pripravovala s novým trénerom Martinom Záthureckým, vymenila aj značku rakety.

„S Martinom sme si sadli, spolupráca funguje,“ povedala. „S babolatkou som hrala ešte ako žiačka, vrátila som sa k nej. Cítim lepšiu kontrolu loptičky.“

Po návrate z Austrálie sa dala zdravotne do poriadku, aby sa mohla pripravovať na Pohár federácie a sériu turnajov v Amerike.

„V tréningu sa teraz najviac zameriavame na servis. Pri zlepšení švihu si pomáhame loptou z amerického futbalu - ako to tréner videl v príprave sestier Williamsových,“ vravela Čepelová.

Na rok 2013 má jasný cieľ. „Udržať sa v prvej stovke, pomaličky sa posúvať nahor,“ doplnila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelovej cieľ v roku 2013: Udržať sa v stovke