Čech vyzerá ako Rocky, proti Marseille však bude chytať

SITA|6. dec 2010 o 09:41

Ani brankár Chelsea nevynechá zápas proti Olympique Marseille. Napriek tomu, že má po zápase s Evertonom na tvári stehy, duel Ligy majstrov odchytá.

LONDÝN. Brankár anglického prvoligového futbalového veľkoklubu FC Chelsea Petr Čech odohral záver sobotňajšieho stretnutia 16. kola Premier League proti FC Everton so sebazaprením, v 74. min ho totiž zasiahol kopačkou do tváre stredopoliar súpera Tim Cahill.

Český reprezentant, ktorý bude pre zlomeninu lebky z októbra 2006 do konca aktívnej kariéry hrať v špeciálnej ochrannej prilbe, utrpel tržnú ranu pod okom.

"Podrážkou kopačky mi pristál nad okom. Museli mi dať na ihrisku dva plastické stehy a potom mi to po zápase došili. Mám to celé opuchnuté, vyzerám ako Rocky," povedal Peter Čech pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

Chelsea hľadá východisko z krízy

Dvadsaťosemročný rodák z Plzne by však napriek spomenutej nepríjemnosti mal zasiahnuť do stredajšieho stretnutia záverečného 6. kola hlavnej časti Ligy majstrov, v zápase F-skupiny privíta Chelsea na vlastnom trávniku Olympique Marseille.

Obe mužstvá si už v predstihu zabezpečili postup do jarného osemfinále, zverenci kouča Carla Ancelottiho dokonca z prvého miesta, momentálne však prežívajú hernú krízu.

"Potrebujeme vyhrať, chytiť sa a získať sebavedomie. Pravdepodobne teda nastúpime v plnej sile," uzavrel P. Čech. Súperom FC Chelsea v "efku" je i MŠK Žilina, ktorá sa v domácom prostredí proti Spartaku Moskva pokúsi získať svoje prvé európske body v aktuálnej edícii Ligy majstrov.

Ancelotti nespí

Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Carlo Ancelotti sa priznal, že neuspokojivá forma jeho zverencov ho oberá o spánok. Súper MŠK Žilina v základnej F-skupine Ligy majstrov 2010/2011 zvíťazil v ostatných šiestich ligových stretnutiach iba raz, dvakrát remizoval a v troch prípadoch okúsila trpkosť prehry.

Chelsea, ktorá naposledy v sobotu na vlastnom trávniku iba remizovala s FC Everton 1:1, získala z maximálneho možného počtu 18 bodov iba päť a postupne prišla o svoj náskok na čele tabuľky i pozíciu lídra. Ak Manchester United zvíťazí v odloženom zápase na pôde FC Blackpool, "The Blues" budú zaostávať o 4 body.

"Nedokážem oddychovať a nespávam dobre. O svoju pozíciu sa však neobávam, neustále myslím na to, že musíme hrať lepšie a dosahovať lepšie výsledky. Môj osud je v rukách vedenia klubu, osobne nepociťujem žiaden tlak," povedal taliansky kouč novinárom po sobotňajšom stretnutí a dodal: "Ide o naše najhoršie obdobie za ostatné desaťročie, mali by sme sa zobudiť. Je potrebné, aby sme opäť boli konkurencieschopní v Premier League i Lige majstrov."

Program utorňajších a stredajších stretnutí záverečného 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov (všetky zápasy sa začínajú o 20.45 h SEČ):

Utorok 7. decembra:

A-skupina:

Werder Brémy (Nem.) - Inter Miláno (Tal.), rozhoduje: Cakir (Tur.)

FC Twente (Hol.) - Tottenham Hotspur (Angl.), rozhoduje: Carballo (Šp.)

B-skupina:

Olympique Lyon (Fr.) - Hapoel Tel Aviv (Izr.), rozhoduje: Moen (Nór.)

Benfica Lisabon (Portug.) - FC Schalke 04 (Nem.), rozhoduje: Webb (Angl.)

C-skupina:

Bursaspor (Tur.) - Glasgow Rangers (Škót.), rozhoduje: Chapron (Fr.)

Manchester United (Angl.) - FC Valencia (Šp.), rozhoduje: Proenca (Portug.)

D-skupina:

FC Barcelona (Šp.) - Rubin Kazaň (Rus.), rozhoduje: Eriksson (Švéd.)

FC Kodaň (Dán.) - Panathinaikos Atény (Gréc.), rozhoduje: Meyer (Nem.)

Streda 8. decembra:

E-skupina:

CFR Kluž (Rum.) - AS Rím (Tal.)

Bayern Mníchov (Nem.) - FC Bazilej (Švajč.)

F-skupina:

MŠK ŽILINA (SR) - Spartak Moskva (Rus.)

Olympique Marseille (Fr.) - FC Chelsea (Angl.)

G-skupina:

AC Miláno (Tal.) - Ajax Amsterdam (Hol.)

Real Madrid (Šp.) - AJ Auxerre (Fr.)

H-skupina:

Šachťor Doneck (Ukr.) - Sporting Braga (Portug.)

FC Arsenal (Angl.) - Partizan Belehrad (Srb.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Čech vyzerá ako Rocky, proti Marseille však bude chytať