Čada: Chceme to dotiahnuť do úspešného konca

Tréner HC Rostislav Čada verí, že Košičania doma zvládnu posledný krok.
Tréner HC Rostislav Čada verí, že Košičania doma zvládnu posledný krok. (Autor: veja)
Sportnet|7. apr 2010 o 00:00

Skončí sa dnes semifinálová partia medzi hokejistami Košíc a Martina? Oceliari majú v Steel Aréne v zápase, ktorý sa začína o 17. hodine, druhý postupový mečbal.

V sérii vedú 3:1 na zápasy, v pondelok v Turci posledný krok nezvládli, dnes môžu potešiť svojich priaznivcov finálovou miestenkou.

KOŠICE. Martinskí hokejisti môžu mať dnes večer po sezóne. Ak neprelomia vyše 12-ročnú čiernu košickú šnúru, viac v tomto ročníku extraligy dresy neprepotia. Martin nevyhral v Košiciach 32 stretnutí v rade, ak by to platilo aj po dnešku, tak sú oceliari vo finále. To má už isté bratislavský Slovan, ktorému stačili na postup štyri súboje s Nitrou.

Po dvoch domácich víťazstvách vyhrali Košičania v Martine v treťom súboji 2:0. Vo štvrtom mohli spraviť posledný krok, no prehrali 1:2 a séria sa tak sťahuje do metropoly východu. Pred piatym duelom sme sa trénera HC Košice Rostislava Čadu opýtali:

Na martinskom ľade ste boli úspešní na 50 percent. Stačilo vám jedno víťazstvo súpera k spokojnosti?

"Pred cestou do Martina by sme jedno víťazstvo brali. Po treťom zápase sme chceli vyhrať aj vo štvrtom. Za stavu 3:1 sa séria vrátila do Steel Arény a s tým sme spokojní."

Nezobrali hráči prvú tretinu štvrtého súboja tak trochu na ľahkú váhu?

"Do zápasu sme nevstúpili podľa predstáv. Koncentrácia ani nasadenie nekorešpondovali s tým, že posledný krok býva najťažší. Už v prvej tretine, ktorá nám nevyšla, sa rozhodlo o zápase."

Po prehre sa okamžite objavili fanúšikovské špekulácie, že ste si mečbal nechali na domáci ľad...

"Také niečo na sto percent vylučujem. Žiadne takéto teórie neprichádzajú u nás do úvahy. Po štvrtom stretnutí sa ma médiá pýtali na takéto špekulácie, odmietol som ich. Nie je na ne žiadny dôvod."

V piatom stretnutí sa hodláte vrátiť k tomu, čo vám zatiaľ prinášalo výsledky v doterajšom priebehu play-off?

"V prvom rade to musí byť o stopercentnej obrane, nasadení v osobných súbojoch, disciplíne, dôraze."

Napriek tomu, že v play-off hráte so zabezpečenou obranou, strážite si stredné pásmo, aj v Martine ste si vypracovali veľké množstvo šancí...

"V play-off hrajú mužstvá smerom dozadu zodpovednejšie, defenzívnejšie. Ale týka sa to všetkých tímov. Aj my kladieme dôraz na obranu. V nej sa robia chyby, hlavne individuálne, z toho pramenia šance, v Martine sme sa do nich dostávali dosť často, aj keď v koncovke sme sa nepresadili."

Našli ste po poslednom zápase nejaký dôvod na zmenu zostavy?

"Aj doma budeme hrať s takou skladbou, ako sme nastúpili v Martine. Do zostavy sa nám vrátil útočník Šachl. Viac ako mesiac nehral, ale nie je čas, aby mohol dlhodobo pracovať na fyzickej pripravenosti. Jeho nasadenie záviselo od toho, či je stopercentne pripravený na zápas, pred štvrtým stretnutím povedal, že je pripravený hrať."

Slovan čaká na svojho finálového súpera. Budú ním Košice?

"Boli by sme radi. Hráme doma, máme druhý postupový mečbal, chceme to dotiahnuť do úspešného konca. Dúfam, že nám v tom pomôžu diváci, že ich do Steel Arény príde veľa."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čada: Chceme to dotiahnuť do úspešného konca