Bývalý fínsky skokan Nykänen opäť obžalovaný za napadnutie

Sportnet|19. dec 2005 o 00:00

HELSINKY - Bývalý legendárny fínsky skokan na lyžiach Matti Nykänen čelí po návrate z väzenia opäť obvineniam zo spáchania trestného činu. Štyridsaťdvaročný Nykänen má najnovšie na krku žalobu za napadnutie osoby, pričom súdne konania by sa mali začať ..

HELSINKY - Bývalý legendárny fínsky skokan na lyžiach Matti Nykänen čelí po návrate z väzenia opäť obvineniam zo spáchania trestného činu. Štyridsaťdvaročný Nykänen má najnovšie na krku žalobu za napadnutie osoby, pričom súdne konania by sa mali začať vo februári.

Nykänena v septembri prepustili po zložení kaucie na slobodu, keď bol obvinený z pokusu o vraždu. V auguste minulého roka dobodal v letnom sídle blízko fínskeho mestečka Nokia svoju manželku Mervi Tapolovú a o dva mesiace ho súd poslal na 26 mesiacov do väzenia.

Tentoraz čelí Nykänen obvineniam z fyzického napadnutia muža, s ktorým sa osobne pozná a na ktorého zaútočil aj nožom. Polícia bývalého skokana zatkla krátko po útoku. Podľa súdneho záznamu opitý Nykänen bodol muža, keď sa pohádali. Žalobca Mika Mäkinen vyhlásil, že Nykänen si môže za tento čin odsedieť zvyšok pôvodného trestu a taktiež môže byť obvinený v ďalších dvoch prípadoch, ktoré sa stali krátko po jeho prepustení. V prvom prípade Nykänen údajne napadol svoju manželku a v druhom bol účastníkom hádky v reštaurácii.

Súdne konania by sa mali začať vo februári. Nykänenov konfliktný život a búrlivý vzťah s manželkou často rozoberajú bulvárne periodiká. Na ZOH 1988 v Calgary sa Nykänen stal prvým skokanom, ktorému sa podarilo získať tri zlaté medaily. Po predčasnom skončení aktívnej kariéry ich však pre finančné problémy predal a snažil sa preraziť aj ako barový spevák. (tasr)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bývalý fínsky skokan Nykänen opäť obžalovaný za napadnutie