Byť hladnejší po víťazstve

Verí vo víťazstvo. Kanonier SP MFK Rožňava F. Pollák sa pozerá na najbližší zápas s optimizmom.
Verí vo víťazstvo. Kanonier SP MFK Rožňava F. Pollák sa pozerá na najbližší zápas s optimizmom. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|26. apr 2012 o 00:00

Rožňavčania hostia v nadchádzajúcom kole IV. ligy doma Kr. Chlmec. Vzhľadom na prehru v Krompachoch a vyrovnanosť v spodnej časti tabuľky bude tento zápas pre nich veľmi dôležitý.



ROŽŇAVA. Do Krompách cestovalo mužstvo SP MFK bez troch hráčov základnej zostavy, čo proti posilnenému súperovi nebolo dobrá správa.

Hoci v jesennom zápase sa im podarilo súpera zdolať výrazným rozdielom, bola jasné, že teraz to bude iný zápas.

„Pred začiatkom zápasu sme si povedali, čo ako máme robiť, ako brániť, čoho sa vyvarovať, keďže sme nastupovali v oklieštenej zostave, vedeli sme, že súper na nás vybehne a bude sa snažiť rozhodnúť už v prvom polčase. Ten však pre nás vyznel celkom priaznivo, keďže tlak súpera sme ustáli a inkasovali sme len raz. K vyrovnaniu sme nemali ďaleko, keď sa po peknej kombinácii dostal do šance Chochol, no nepodarilo sa mu skórovať,“ priblížil prvý polčas kanonier SP MFK Rožňava Filip Pollák.

Do druhého polčasu sa tak zdalo, že by Rožňava nemusela ťahať za kratší koniec. „No v priebehu desiatich minút na začiatku sme inkasovali druhýkrát. Domáci sa tým gólom upokojili, nechali nás hrať vyrovnanú partiu. Do šancí sme sa dostávali len sporadicky, na našej strane mal najväčšiu šancu O. Vysoký, ktorý zoči–voči brankárovi neuspel. Tým zápas mohol nabrať iný zmysel, iný priebeh, tam sa to zlomilo a domácich to nakoplo ešte viac k lepšiemu výkonu. Dali dva góly a zaslúžene vyhrali,“ pokračoval F. Pollák.

Bez troch zo základu

Na prehre do istej miery zohrala úlohu aj neúplná zostava Rožňavčanov.

„V tomto mužstve, keď vypadne jeden hráč, je to citeľné, no na tento zápas, nenastúpili traja hráči základnej zostavy, a to kľúčový v obrane M. Róth, v strede poľa B. Kuzma či R. Skokan. Neúplná zostava v zápase proti takému mužstvu, ako majú momentálne Krompachy, je veľmi citeľná. Na takéto zápasy musí byť k dispozícii kompletný káder. No verím, že sa do soboty na Kr. Chlmec pripravia a budú môcť byť trénerovi a mužstvu k dispozícii,“ uviedol F. Pollák.

Všetko je otvorené

Aktuálne patrí Rožňave 13. priečka, no spodná časť tabuľky je vyrovnaná a k posunu hore, no i dole stačí jedna prehra či výhra. Všetko je teda stále otvorené.

„Táto prehra pre nás neznamená nič a nič nerieši. Všetko máme vo svojich rukách. Musíme sa zomknúť ako kolektív, myslieť pozitívne a vyhrať najbližší domáci zápas, ktorý bude pre nás po psychickej stránke veľmi ťažký a veľmi dôležitý. Verím, že sa mužstvo zomkne a podá ešte lepší výkon, ako podalo doma naposledy proti Poproču a všetky body ostanú doma,“ povedal F. Pollák.

V sobotu čaká Rožňavu spomínaný Kr. Chlmec. V jesennej časti tam prehrali 0:2, v minulej sezóne 1:2, no doma zdolali súpera 2:0. Aktuálne je Krh. Chlmec len o bod pred SP MFK.

„Dôležité bude, aby sme sa zodpovedne na zápas pripravili, dodržali životosprávu a aby boli k dispozícii na zápas všetci hráči. Rozhodne to, kto bude hladnejší po víťazstve, kto dá prvý gól. Verím, že to bude mužstvo SP MFK Rožňava,“ uzavrel F. Pollák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Byť hladnejší po víťazstve