Býci nestačili na Prievidzu, zahrajú si o tretie miesto

Na domácej palubovke neuspeli. Koščania si zahrajú o tretie miesto.
Na domácej palubovke neuspeli. Koščania si zahrajú o tretie miesto. (Autor: tasr)
Sportnet|14. apr 2016 o 09:20

Basketbalisti KB Košice stratili domácu neporaziteľnosť vo vyraďovacej fáze.

Basketbalisti KB Košice v šiestom zápase semifinálovej série play-off Eurovia SBL stratili domácu neporaziteľnosť vo vyraďovacej fáze. Prievidzi podľahli 79:91 a stratili šancu zahrať si finále. Stále však môžu získať cenný kov. V boji o tretie miesto narazia na bratislavský Inter.

KOŠICE. V úvodných sekundách si Prievidžania udržiavali tesný náskok, ale v drese Košíc zavelil do útoku kapitán Vlahovič, ktorého deväť bodov zabezpečilo domácim vedenie 11:4.

Potom si však zobral kouč hostí oddychový čas a jeho zverenci sa vrátili na palubovku ako vymenení. Kvalitnou obranou a presnou streľbou otočili stav na 13:18.

K timeoutu následne siahol aj domáci tréner, ale rozbehnutého súpera tým nezastavil a po prvej štvrtine svietilo na tabuli skóre 19:26.

Baníci pokračovali v nastolenom tempe aj počas druhého dejstva. Vyšiel im najmä začiatok, v ktorom strieľali presne za tri body a Košiciam odskočili v 15. minúte na dvadsaťbodový rozdiel (22:42).

Lodivod býkov musel zareagovať oddychovým časom a svojich hráčov prebudil k lepšiemu výkonu. Domáci do prestávky znížili na 38:50.

Tretia štvrtina bola od prvých sekúnd vyrovnaná. Basketbalisti KB sa všemožne snažili o zmenu nepriaznivého stavu, ale dlho sa trápili v koncovke.

V 29. minúte sa súperovi priblížili na deväť bodov, no zlomil ich absolútny záver tretej desaťminútovky, keď Wisseh spolu s klaksónom zaznamenal trinástu trojku Prievidze v zápase a upravil na 56:69.

Hostia vstúpili do záverečnej časti hry v hernej pohode a rýchlo si vytvorili nedostižný náskok devätnástich bodov.

Košičania napriek veľkému úsiliu a podpore fanúšikov nenašli odpoveď na uvoľnene hrajúcich Prievidžanov. V koncovke dokázali už len skorigovať na konečných 79:91.

Rozhodla streľba z diaľky

Štrnásť úspešných trojkových pokusov Prievidze a iba dva na košickej strane. To je rozdiel 36 bodov, ktorý hral v prospech víťaza základnej časti.

Domáci hráči sa s týmto faktom nedokázali vyrovnať a takmer celý duel len doťahovali náskok hostí.

„Kľúčová bola streľba za tri body, pretože v ostatných ukazovateľoch sme im boli vyrovnaným súperom. Úspešnosť sedemdesiat percent z troják sa nevidí len tak často. Každý náš náznak o návrat do zápasu bol hneď umlčaný trojkou. Chytil sa im takmer každý hráč, ktorý nastúpil na palubovku. Z ich strany to bol výborný výkon,“ povedal asistent trénera KB Košice Richard Leško.

Východniari mali do včerajšieho zápasu stopercentnú bilanciu na domácej pôde v play-off. Prvá prehra ich však obrala o možnosť získať titul.

Stále však živia nádej na medailový úspech. V sérii o tretie miesto ich čaká Inter Bratislava.

Naopak Prievidza sa môže chystať na finále, kde po roku opäť narazí na Komárno. Zatiaľ čo prvý finalista z juhu Slovenska mohol dlhšie oddychovať, Hornonitrania museli absolvovať ťažkých šesť zápasov.

„Toto mužstvo sa schovávalo za úlohou nováčika, pretože to žiaden nováčik nie je. Je to kvalitné mužstvo s výborným trénerom, ktoré predvádzalo dobrý basketbal. My sme využili tlak, ktorý Košičania mali pred zápasom na domácej palubovke a myslím si, že sme zaslúžene postúpili,“ reagoval krátko po skončení zápasu hlavný kouč Prievidze Miljan Čurovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Býci nestačili na Prievidzu, zahrajú si o tretie miesto