Búrlivák Tomáš Řepka skončil v Sparte Praha

Tomáš Řepka býval skvelým obrancom, ale takisto sa preslávil aj kontroverziami.
Tomáš Řepka býval skvelým obrancom, ale takisto sa preslávil aj kontroverziami. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. dec 2011 o 14:25

Skúsený obranca skončil v najslávnejšom českom tímu, ale futbalovú kariéru ešte ukončiť neplánuje.

PRAHA. Po čochvíľa 39-ročnom brankárovi Jaromírovi Blažekovi uzavrel svoje pôsobenie v českom futbalovom tíme AC Sparta Praha aj ďalší skúsený hráč - Tomáš Řepka.

Onedlho 38-ročný obranca v utorok ukončil na Letnej svoj kontrakt dohodou o vyrovnaní. Agentúru Mediafax o tom informoval hráčov manažér Pavel Paska.

"S Tomášom sme podpísali rozviazanie jeho zmluvy už v pondelok večer s platnosťou k dnešnému dňu. O jeho budúcnosti sa budeme rozprávať. Řepka ešte chce hrať futbal, preferuje český angažmán."

V klube si ho vážia

"Tomáš je výraznou postavou sparťanskej histórie, bol, je a zostane klubovou ikonou. Na tom dohoda o ukončení jeho hráčskeho kontraktu nič nemení. Predstavitelia klubu a naši fanúšikovia budú Řepku naďalej vnímať ako veľkého ´sparťana´, ktorý pre klub odviedol obrovské množstvo práce. Zaslúži si obdiv," citovala internetová stránka najpopulárnejšieho českého klubu slová riaditeľa pre komunikáciu AC Sparta Praha Ondřeja Kasíka.

Rodák zo Slavičína pri Zlíne Tomáš Řepka si obliekol prvýkrát dres "rudých" už v roku 1995, po troch rokoch pôsobenia odišiel hrať do zahraničia - najskôr do Talianska, neskôr do Anglicka, v januári 2006 sa vrátil na Letnú.

Vedenie AC Sparta Praha se rozhodlo ukončiť spoluprácu s Blažekom i Řepkom aj s ohľadom na športovú budúcnosť klubu. V Gambrinus lige odohral nekompromisný obranca na jeseň iba tri zápasy, sužovali ho zdravotné problémy.

"Tomáš i Jaromír si zaslúžia veľkú rozlúčku so sparťanskými priaznivcami. Ponúkli sme im, že klub pre nich zorganizuje rozlúčkový zápas, aby sa mohli ešte raz v drese Sparty pozdraviť priamo na trávniku s fanúšikmi. Aj naši priaznivci by mali príležitosť vidieť ešte ich ikony na hracej ploche," dodal pre www.sparta.cz riaditeľ pre komunikáciu Ondřej Kasík.

Jeden z najznámejších prehreškov Tomáša Řepku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov