Bundesliga s diváckym rekordom, Bayern sa takmer nevyhol blamáži

SITA|15. máj 2011 o 21:00

Pred 9000 divákmi zdolali výber Dürenu a okolia v exhibičnom zápase len 4:3, keď ešte v 79. min prehrávali 2:3.

DÜREN-LANGERWEHE. Päťnásobný bundesligový šampión, nemecký futbalový klub Borussia Mönchengladbach, sa v barážovom dvojzápase o účasť v najvyššej domácej súťaži 2011/2012 napokon stretne s tímom VfL Bochum. Tretie mužstvo II. bundesligy Bochum zvíťazilo v nedeľu nad Duisburgom 3:1.

Borussia ukončila ligovú sezónu v sobotu remízou v Hamburgu (1:1). Zverenci Luciena Favrea sa tým dočasne zachránili a majú ešte nádej na zotrvanie v I. bundeslige najmä vďaka vynikajúcemu finišu, keď v štyroch záverečných ligových stretnutiach nazbierali 10 bodov za tri víťazstvá a jednu remízu.

Medzi nemeckou elitou nebudú v nasledujúcej sezóne figurovať Eintracht Frankfurt a St. Pauli. Nahradia ich Hertha Berlín a Augsburg ako priamy postupujúci z II. bundesligy. Prvý duel barážového dvojzápasu sa uskutoční 19. mája, odveta je na pláne o šesť dní neskôr.

Deň po víťazstve 2:1 nad Stuttgartom v záverečnom 34. kole I. bundesligy sa futbalisti nemeckého klubu Bayern Mníchov ledva vyhli blamáži. Pred 9000 divákmi zdolali výber Dürenu a okolia v exhibičnom zápase len 4:3, keď ešte v 79. min prehrávali 2:3, ale potom sa strelecky presadili Holger Badstuber a Mario Gómez.

Po záverečných zápasoch 48. ročníka najvyššej nemeckej futbalovej súťaže je jasné, že na štadiónoch bola počas práve skončenej sezóny zatiaľ najvyššia návštevnosť v histórii I. bundesligy. Celkovo totiž prešlo turniketmi na 306 zápasov 34 kôl dovedna 13 057 899 fanúšikov, čím prekonali rekord zo sezóny 2008/09 (vtedy 13 013 422 divákov). Informáciu priniesli predstavitelia miestnej Únie ligových klubov (DFL).

Práve táto organizácia zastrešuje dve najvyššie futbalové súťaže v Nemecku (I. a II. bundesliga). Priemerne na jeden duel prišlo 42 673 priaznivcov.

Najväčší podiel na rekordných číslach majú nový majster Borussia Dortmund a tretí tím v tabuľke Bayern Mníchov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga s diváckym rekordom, Bayern sa takmer nevyhol blamáži