Briti žiadajú tvrdé sankcie voči Srbsku

TASR|17. okt 2012 o 15:49

Britská vláda poslala list prezidentovi Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelovi Platinimu, v ktorom žiada tvrdé sankcie voči Srbsku po rasistických útokoch

LONDÝN. Britská vláda poslala list prezidentovi Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelovi Platinimu, v ktorom žiada "tvrdé sankcie" voči Srbsku po rasistických útokoch na hráčov anglickej futbalovej reprezentácie do 21 rokov. Srbi však obvinenia z rasizmu odmietajú.

Hráčov a funkcionárov anglickej "dvadsaťjednotky" napadli ich srbskí súperi po víťazstve "Albiónu" 1:0 v utorkovom odvetnom barážovom zápase kvalifikácie ME. Angličania po domácom triumfe rovnakým pomerom postúpili na záverečný turnaj ME do Izraela.

Britský minister športu Hugh Robertson vyhlásil, že "scény na konci utorňajšieho zápasu boli hanebné. Napísal som prezidentovi UEFA Platinimu, aby okamžite začali vyšetrovanie. Rasizmus v akejkoľvek forme je neakceptovateľný. Očakávame tvrdé sankcie".

Na konci stretnutia po víťaznom góle hostí vraj zneli z tribún rasistické pokriky a napodobňovanie hlasu opíc. Obranca Danny Rose videl červenú kartu po tom, čo kopol loptu do hľadiska. Niekoľkí srbskí hráči údajne fyzicky atakovali Angličanov pri vstupe do tunela.

Srbský futbalový zväz (FSS) však obvinenia z rasizmu odmieta. "Zväz absolútne odmieta a popiera, že sa vyskytli prejavy rasizmu pred alebo počas zápasu v Kruševaci," píše sa v oficiálnom srbskom stanovisku, podľa ktorého je spájať incident medzi hráčmi oboch tímov s rasizmom zlomyseľné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Briti žiadajú tvrdé sankcie voči Srbsku