Briti nepustili na štart Gira dvoch jazdcov Astany

Maxim Iglinskij mal byť dôležitým pomocníkom pre lídra Astany Taliana Scarponiho.
Maxim Iglinskij mal byť dôležitým pomocníkom pre lídra Astany Taliana Scarponiho. (Autor: FOTO - SITA/AP)
Miloslav Šebela|7. máj 2014 o 16:52

Maxim Iglinskij a Alexej Lucenko nedostali víza do Veľkej Británie, kde sa uskutočnia prvé tri etapy slávnych taliansky pretekov. Tím ich musel narýchlo hľadať náhradníkov.

BELFAST. V piatok odštartuje 97. ročník Giro d’Italia. Prvé tri etapy slávnych cyklistických pretekov sa uskutočnia v Severnom Írsku. Tím Astana pred rokom preteky vyhral vďaka Vincenzovi Nibalimu. Hoci sa Talian tento rok rozhodol sústrediť na Tour, opäť patria medzi silné tímy. Svoju zostavu však nečakane museli iba dva dni pred štartom v Belfaste zmeniť.

Kazaši Maxim Iglinskij a Alexej Lucenko nedostali totiž víza. Tím o ne požiadal 17. apríla na ambasáde v Paríži. Odvtedy nedostali žiadne stanovisko a pracovníci im ani nevrátili pasy.

„Veľmi nás to sklamalo, že dvoch najlepších kazašských cyklistov sme museli vynechať z tímu pre Giro,“ hneval sa manažér Astany Alexander Vinokurov. Lucenko je majster sveta do 23 rokov spred dvoch rokov. Iglinskij je víťazom slávnej klasiky Liege - Bastogne Liege.

„Mlčanie a nespolupráca ambasády v Paríži je vo veľkom kontraste s ambasádou v Nemecku. Tam náš ďalší jazdec Andrej Zeits bez problémov víza dostal.“

V zostave Astany dvojicu nahradili Slovinci Janez Brajkovič a Borut Božič. Lídrom tímu je Talian Michele Scarponi. V roku 2011 skončil druhý, no treste Alberta Contadora za doping, pripadla trofej práve jemu.

Giro štartuje v piatok tímovou časovkou v Belfaste. Víťaza spoznáme 1. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Briti nepustili na štart Gira dvoch jazdcov Astany