Brazília musí počas MS povoliť predaj piva na štadiónoch

SITA|20. jan 2012 o 09:56

FIFA má sponzorskú dohodu s americkým pivovarníckym gigantom Anheuser Busch a zákaz predaja na štadiónoch by výrazne poznačil aj jej pokladnicu.

RIO DE JANEIRO. Brazília musí počas majstrovstiev sveta 2014 povoliť predaj piva na futbalových štadiónoch. Podmienku potvrdil vo štvrtok generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jérome Valcke. V súčasnosti nie je na štadiónoch v Brazílii povolený predaj alkoholu.

"Pivo je súčasťou majstrovstiev sveta vo futbale. Ospravedlňujem sa, že som možno trocha arogantný, ale o tomto nebudeme vyjednávať," povedal Valcke na záver svojho stretnutia s predstaviteľmi organizačného výboru MS 2014.

Predstavitelia FIFA už túto svoju požiadavku zopakovali niekoľkokrát na rôznych fórach. Na potrebu zmeny legislatívy upozorňovali Brazílčanov už počas ich kandidatúry. FIFA má sponzorskú dohodu s americkým pivovarníckym gigantom Anheuser Busch a zákaz predaja na štadiónoch by výrazne poznačil aj jej pokladnicu.

Výnimku zo zákona o zákaze predaja alkoholu na futbalových štadiónoch musí schváliť brazílsky kongres. Zákonodarcovia už majú na stoloch návrh, aby sa povolil predaj piva v plastových pohároch. Minister športu Aldo Rebelo je presvedčený, že o návrhu sa bude rokovať už v marci.

"Myslím si, že naša pozícia je jasná. Nehovoríme o alkoholických nápojoch, ale iba o pive," doplnil Valcke, ktorý si bude pozorne všímať aj situáciu s výstavbou štadióna v Natale. V metropole provincie Rio Grande do Norte práce nejdú podľa plánu. FIFA bude situáciu pozorne monitorovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Brazília musí počas MS povoliť predaj piva na štadiónoch