Brankár Bostonu mal už po večierke, ale aj tak chytil 53 striel

Tuukka Rask
Tuukka Rask (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|6. jún 2013 o 16:37

Zdeno Chára odkorčuľoval v treťom konferenčnom finále 42 minút a opäť ubránil Sidneyho Crosbyho.

BRATISLAVA. Bežala 95. minúta zápasu, na hodinkách bolo po polnoci a hráči Bostonu a Pittsburghu už mleli z posledného. Zdeno Chára si práve na ľade odkrúcal 44. striedanie. Jaromír Jágr mal puk v strednom pásme, o ktorý ho obral Jevgenij Malkin, český veterán ho mierne zahákoval, vybojoval ho späť, posunul na Marchanda, ktorý prihral na Bergerona a ten rozhodol o tom, že Bruins chýba k finále NHL krok.

Tím okolo slovenkého kapitána posunul Penguins nad priepasť. Sériu z 0:3 otočili v histórii len tri kluby.

Skvelá práca Jágra

„Jágr je legenda a budúci člen Siene slávy, ale to, ako u nás pracuje pre tím, je skvelé,“ povedal pre Boston Herald Bergeron. „Čo mu poviete, to bez námietok spraví. Dokonalý profesionál,“ dodal tréner Claude Julien.

Pittsburgh sa oproti prvým dvom duelom zlepšil, ale stále mu chýbajú góly. Tentokrát mu nepomohlo ani desať striel Jevgenija Malkina, osem obrancu Krisa Letanga, či sedem Jamesa Neala.

Tuukka Rask im pochytal 53 z 54 striel. „Už mám po večierke,“ privítal polhodinu po polnoci novinárov s úsmevom fínsky gólman. „Som trochu unavený. Predsa len stáť v bránke päť tretín je zaberačka, ale s pocitom výhry sa bude ľahšie regenerovať,“ dodal Rask, ktorý pochytal najlepšiemu útoku NHL v troch zápasoch 108 zo 110 striel. „Nehrali sme zle. V obrane treba hrať podobne. Musíme však premieňať šance, ktoré si dokážeme vypracovať,“ dodal Crosby, ktorý naďalej v sérii nebodoval.

Maratón Cháru

Rešpekt vzbudzovali po zápase štastistiky Zdena Cháru, ktorý opäť ubránil Crosbyho a spol a pritom odkorčuľoval maratónskych 42 minút. V play off sa jeho priemerný čas na ľade často prehupuje za polhodinovú hranicu.

Oba tímy nechcú o konci série ešte ani zďaleka počuť. Aj keď Boston ju môže ukončiť už v piatok v noci pred vlastnými divákmi. „Nič to pre nás neznamená. Play off sa hrá na štyri výhry, to je všetko, čo nás zaujíma,“ povedal Rask.“

„Ešte nie je koniec, zdolali sme Boston trikrát v základnej časti a vieme, že ho môžeme zdolať aj teraz. Pokiaľ viem, hrá sa na štyri víťazstvá,“ dodal pre Pittsburgh Post–Gazette útočník Craig Adams.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Bostonu mal už po večierke, ale aj tak chytil 53 striel