Ako buldozér. Brankár Brust v Anglicku zvalcoval bodyčekom súpera

Barry Brust v drese Sheffieldu.
Barry Brust v drese Sheffieldu. (Autor: Sheffield Steelers)
Stanislav Benčat|8. nov 2021 o 15:36

Patrí k historicky najtrestanejším brankárom.

Počas pôsobenia v bratislavskom Slovane si aj vďaka horúcej hlave, spojenej so skvelými zákrokmi, získal srdcia tisícok fanúšikov. Dnes mu tlieskajú diváci na Britských ostrovoch. BARRY BRUST aktuálne pôsobí v tíme Sheffield Steelers, kde v piatich zápasoch nazbieral už 8 trestných minút.

Na ľade je neprehliadnuteľný. Keď je v zápase, vždy viete, že sa niečo stane. Môže to byť famózny zákrok, ale aj bodyček či vyprovokovanie bitky.

Barry Brust
Barry Brust (Autor: YouTube Sheffield Steelers)

Svojej povesti tvrďasa nezostal Brust nič dlžný ani na novom pôsobisku. Po tom, čo mal od hokeja 18-mesačnú prestávku, sa tridsaťosemročný veterán upísal lídrovi ostrovnej súťaže zo Sheffieldu.

Na zápasy do tamojšej Utilita Arena chodí v priemere takmer šesť tisíc fanúšikov. Tí si už stihli užiť Brustovu šou.

Proti mužstvu Fife sa im predviedol nielen čistým kontom, ale aj bodyčekom, za ktorý by ho pochválil i Eric Lindros. Puk smeroval za bránku, kam si Brust nakorčuľoval, pričom sa dostal do stretu s hráčom súpera. Nie však hocijakého. Vyše stokilový brankár zvalcoval svojho súpera ako buldozér.

„Za mňa to bol čistý hit. Hokejky mali obaja na ľade, nič zvláštne som tam nevidel,“ vravel tréner Sheffieldu Aaron Fox. Rozhodcovia mali na zákrok iný názor, Brust dostal dvojminútový trest za narazenie.

„Bola to sranda. Zákrok sa páčil fanúšikom, aj mne samému. Trest ma mrzí, chcel som však hrať puk. Mám rád podobné kúsky. Napokon, počas pôsobenia v Nemecku som končil sezónu ako šiesty najtrestanejší hráč ligy. Viem, že už mám svoj roky, nemusel by som to robiť, ale niekedy to tak vyjde,“ povedal s úsmevom pre BBC.

Brust dostal trest aj v ďalšom zápase. Tento raz za nedovolené bránenie.

Pri spomínanom pôsobení v Straubingu mal na konte 109 trestných minút. V sezóne 2016/17 mal ako hráč Slovana 106 trestných minút.

Na akom čísle sa zastaví v Sheffielde? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Ako buldozér. Brankár Brust v Anglicku zvalcoval bodyčekom súpera