Fedor Emelianenko hlási návrat, v boxe chce vyzvať legendu

Fedor Emelianenko.
Fedor Emelianenko. (Zdroj: Bellator MMA)
Svet MMA|10. aug 2023 o 15:11

The Last Emperor sa chcel predstaviť na štartovke spolu so súbojom Fury vs Ngannou.

BRATISLAVA. Fedor Emelianenko definitívne ukončil svoju kariéru v MMA, ale aj napriek tomu však jeho zápal pre bojové športy neutícha.

Legendárny bojovník totiž koketuje s myšlienkou, že si vyskúša profesionálny box.

„Moja MMA kariéra je na 100 percent ukončená,“ potvrdil pre reláciu The MMA Hour Emelianenko. „K MMA sa nevrátim, chcel by som vyskúšať box. Myslím, že by to bolo zaujímavé.“

Vo februári Emelianenko čelil vo svojom poslednom zápase Ryanovi Baderovi v súboji o titul ťažkej váhy organizácie Bellator. ´The Last Emperor´ ale Američanovi podľahol knokautom už v prvom kole.

Po tomto súboji si dal Fedor čas na oddych a ako sám zdôraznil, začal naberať svalstvo a konečne si doliečil všetky zranenia. Momentálne je pripravený ukázať, čo v ňom ostalo a už má v hlave aj možného súpera.

Nie je ním nik iný ako ďalšia legenda Mike Tyson.

Vo veku 57 rokov je Tyson už dávno za svojimi športovými vrcholmi, no v roku 2020 sa predsa len zúčastnil exhibičného zápasu proti svojmu kolegovi a boxerskej legende Royovi Jonesovi Jr.

„Sledoval som v televízií súboj Roy Jones Jr. vs Mike Tyson. Súboj s Mikom by bol určite zaujímavý.“

Nedávno Tyson pomáhal bývalému šampiónovi ťažkej váhy UFC Francisovi Ngannouovi pri prípravách na exhibičný zápas proti Tysonovi Furymu, ktorý sa má konať 28. októbra v Saudskej Arábii.

A práve tento dátum by vyhovoval aj Emelianenkovi, ktorý hovorí, že ak by sa on a Mike Tyson dokázali dostať na predzápasový program hlavného súboja, rád by túto príležitosť využil.

„To by bolo úžasné," povedal Fedor na túto možnosť. Ak by to bolo možné, určite by som to urobil. Budem pripravený."

Napriek tomu, že Fedor ukončil aktívnu športovú kariéru len nedávno, v súboji s Tysonom by zrejme nebol favoritom, keďže box nebol Emelianenkova najväčšia zbraň.

Napriek všetkému sa ale Tysona rozhodne nebojí.

„Aktuálne mám 47 rokov, no s boxom som začal vo veku 23 rokov, viac ako polovicu svojho života som venoval boxu.

Každý vie, že som predovšetkým zápasník, sambo bojovník, judista. Bol som členom národných sambo a judo tímov, no moje zápasy ukazujú, že som dosť dobrý aj v boxe.

Samozrejme, nie som taký dobrý ako Mike Tyson, ale bola by to zaujímavá konfrontácia."

Momentálne je jednou z najväčších senzácií boxu Jake Paul, ktorý iba pred pár dňami porazil Nate Diaza. A rozhovor sa nevyhol ani tejto téme.

Aj keď Emelianenko pochválil bývalého YouTubera, má na jeho súboje svoj názor.

Stále sa ako bojovník zlepšuje," povedal Fedor o Paulovi. Keď sa pozriete na jeho začiatky v boxe, nebol taký dobrý, no momentálne sa určite zlepšuje. Mal niekoľko knokautov, nie však proti boxerom, ale proti hviezdam MMA.

Ďalšia vec je, že si vyberá svojich súperov tak, aby boli trochu menší a pohodlnejší pre jeho štýl boxu, myslím. Všetci sú trochu menší ako on...

Na náš spoločný súboj som vôbec nepomyslel, ale pochybujem, že by si to chcel so mnou rozdať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Fedor Emelianenko hlási návrat, v boxe chce vyzvať legendu