Boston opäť otočil zápas s Tampou a je výhru od finále NHL

Brad Marchand oslavuje svoj víťazný gól v piatom zápase série proti Tampe Bay.
Brad Marchand oslavuje svoj víťazný gól v piatom zápase série proti Tampe Bay. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|24. máj 2011 o 05:12

Zdeno Chára si pripísal asistenciu pri výhre Bostonu, ktorý vedie nad Tampou Bay 3:2 na zápasy.

BRATISLAVA. Hokejisti Bostonu zvládli dôležitý piaty duel finálovej série Východnej konferencie proti Tampe Bay. Vyhrali ho 3:1 a na zápasy vedú 3:2.

Floridský tím bol na ľade TD Garden lepším tímom, jeho akcie však končili na skvele chytajúcom Timovi Thomasovi. Americký brankár zastavil 33 z 34 striel, ktoré na neho hokejisti Lightning vyslali.

Prekonal ho len Simon Gagne, ktorý sa trafil hneď v druhej minúte zápasu. Potom však strieľali góly domáci, ktorým na tri stačilo len dvadsať striel, aj keď posledný z hokejky Peverleyho padol už do prázdnej bránky.

Hosťujúci tím svoj tlak zväčšoval najmä v tretej tretine, keď vyslal na Thomasa jedenásť striel, ale skúsený gólman ich náporu odolal. V poslednej dvadsaťminútovke sa mu podaril zákrok série, keď zastavil pokus Steva Downieho, ktorý už smeroval do prázdnej bránky, čepeľou hokejky.

"Puk som videl už takmer v bránke. Bol to len môj reflex a pokus o zákrok zo zúfalstva. Veľa času som ani nemal, bol som odhodlaný zasiahnuť. Mal som veľké šťastie," popísal jeden z dôležitých momentov Tim Thomas.

Skvelý zápas odohral aj Zdeno Chára. Kapitán Bruins na konci stretnutia takmer neschádzal z ľadu. Hral výborne pozične a získal veľké množstvo pukov. Na ľade bol vyše 26 minút a okrem dvoch plusových bodov si pripísal asistenciu na víťaznom góle Brada Marchanda.

"Chceme sa vyhnúť zápasu číslo sedem. Ak však máme tento cieľ splniť, potom musíme predviesť najlepší výkon v play-off. V šiestom zápase sme vyhrali vďaka brankárovi Timovi Thomasovi," povedal pre nhl.com tréner Bostonu Claude Julien.

Bruins sú tak jednu výhru od postupu do finále NHL, čo však ešte nemusí nič znamenať, sami sa o tom presvedčili v minulej sezóne, keď viedli nad Philadelphiou už 3:0, ale sériu nakoniec prehrali 3:4.

Výsledok:

Boston - Tampa Bay 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

góly: 25. Horton, 36. Marchand (CHÁRA), 60. Peverley - 2. Gagne, stav série 3:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston opäť otočil zápas s Tampou a je výhru od finále NHL