Boršania stále poškuľujú po striebornej pozícii

Tréner Borše Tibor Nagy. Mužstvu sa pod jeho vedením darí.
Tréner Borše Tibor Nagy. Mužstvu sa pod jeho vedením darí. (Autor: ra)
Sportnet|22. máj 2014 o 00:00

V jari zatiaľ prehrali iba raz, v posledných štyroch dueloch nastrieľali 24 gólov.

Naposledy dali tucet Sečovciam.

BORŠA. Futbalistom TJ Olympia Borša to v jari ide. V tejto časti šiestej ligy zemplínskej skupiny zatiaľ okúsili trpkosť prehry iba jediný raz, aj to na ihrisku lídra tabuľky v Petrovciach nad Laborcom.

Keď k tomu prirátame aj tri výhry zo záveru jesene, tak Boršania z posledných desiatich zápasov vyhrali až deväť.

Aj preto stále živia nádej na obsadenie druhej priečky, na ktorú strácajú iba tri body.

Škoda jedinej prehry

Aj sa dalo očakávať, že Olympia bude v jari takto „šliapať“, lebo v zimnej prestávke absolvovala vydarenú prípravu, v rámci ktorej odohrala viacero kvalitných duelov so silnými súpermi.

„Mužstvo sme vhodne doplnili dobrými hráčmi, veľkú zásluhu na našom víťaznom ťažení má aj tréner Tibor Nagy, ktorý s tímom pracuje veľmi dobre. Škoda, že v jeseni sme nemali už takýto káder, mohli sme mať na svojom konte ešte viac bodov a hrali by sme o prvé miesto,“ rozhovoril sa manažér boršianskeho klubu František Miklóš.

Ešte stále ho mrzí tesná prehra 1:2 v Petrovciach, kde s domácimi odohrala Olympia vyrovnanú partiu.

„Inkasovali sme tam dva góly po školáckych chybách, ktoré v konečnom dôsledku rozhodli o našej prehre. Musím však povedať, že Petrovčania ma ničím neupútali, od lídra som čakal viac. Nám dokonca vtedy chýbali štyria hráči. Ale poučili sme sa z tejto prehry,“ pokračoval.

Zaútočia na postup

Hráči Borše vyhrali ostatné štyri duely, v ktorých boli mimoriadne strelecky aktívni, pretože v nich dokopy nastrieľali 24 gólov.

Z nich rovnú polovicu v nedeľňajšom stretnutí na pôde beznádejne posledných Sečoviec, kde vyhrali jednoznačne 12:0.

„Keby sme od prvých minút hrali naplno, tak určite by sme vyhrali ešte vyšším rozdielom,“ stroho povedal na margo posledného zápasu F. Miklóš, podľa ktorého chce mužstvo v zostávajúcich štyroch kolách súťaže ešte zabojovať o druhú priečku tabuľky.

„Chceme pokračovať v nastúpenom trende, teraz musíme potvrdiť body zo Sečoviec v domácom súboji s Nacinou Vsou. Teší ma, že chlapci chodia pravidelne na tréningy, je to aj tým, že tvoria veľmi dobrú partiu, ktorá ťahá za jeden koniec povrazu.“

Jarná časť slúži Borši aj ako príprava na nasledujúcu sezónu súťaže, ktorá opäť ponesie názov piata liga. A počas nej budú chcieť zabojovať o postup do štvrtej najvyššej súťaže.

„Mužstvo hráva na tejto úrovni už dlho, preto by sme sa radi posunuli o stupienok vyššie. V kádri máme skúsených hráčov, ktorí môžu pokojne hrávať aj vo vyššej súťaži, a popri nich aj šikovných mladíkov, ktorí sa tam tiež určite nestratia,“ dodal na záver F. Miklóš.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Boršania stále poškuľujú po striebornej pozícii