Boonen vyhral preteky Prijs-Vlaanderen, Sagan sa nepresadil

SITA|23. mar 2012 o 17:33

Boonen začal finišovať pomerne skoro, tento risk mu však vyšiel - utvoril si náskok pred Freirem.

HARELBEKE. Belgický cyklista Tom Boonen z tímu Omega Pharma-Quick Step triumfoval v piatok na pretekoch Prijs-Vlaanderen. Slovenský reprezentant Peter Sagan z Liquigas-Cannondale finišoval na 14. mieste.

Boonen sa presadil v špurte hlavnej skupiny, druhý skončil Španiel Oscar Freire a tretí bol Rakúšan Bernhard Eisel. Belgičan na týchto pretekoch triumfoval už piatykrát v kariére.

"Dnes to boli náročné, ale zaujímavé preteky. Trinásť malých kopcov, úseky po kockách a išlo sa takmer stále v balíku. Preteky sa začali takpovediac až po 120 km, neskôr sme vpredu ušli skupinka, bol tam aj Boonen i Cancellara a ďalší. Každý pokus sa postupne zlikvidoval, podobne aj pokus dvojice Muravijev a Chavanel. V závere sme sa znova utrhli menšia skupinka, Cancellara však dostal defekt a prepadol sa dozadu, viacerí však nechceli ťahať a znova vznikol menší balik, ktorý sa rútil do cieľa. Chcel som ešte nastúpiť, ale posledný kilometer som dostal kŕč do nohy, takže som už vypustil," sprostredkoval TASR Saganove slová jeho manažér Jozef Korbel.

Sagan sa v nedeľu predstaví na ďalších pretekoch Gent-Wevelgem v Belgicku.

ico

Výsledky - E3 Prijs-Vlaanderen (203 km):

1. Tom Boonen (Belg./Omega Pharma-Quickstep) 4:51:59 h, 2. Oscar Freire (Šp./Kaťuša), 3. Bernhard Eisel (Rak./Team Sky), 4. Leonardo Duque (Kol./Cofidis), 5. Sep Vanmarcke (Belg./Garmin-Barracuda), 6. John Degenkolb (Nem./Project 1t4i), ... 14. Peter Sagan (SR/Liquigas-Cannondale) - všetci čas ako víťaz

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Boonen vyhral preteky Prijs-Vlaanderen, Sagan sa nepresadil