Bombov memoriál korisťou Spojov

Sportnet|14. dec 2012 o 00:00

Spomienkou na bývalého čs. futbalového reprezentanta Jozefa Bombu, ktorý naposledy hral I. ligu v Košiciach, bol 3. ročník memoriálu na jeho počesť.

Zorganizovali ho bývalí spoluhráči a funkcionári klubu Internacionáli VSS a Košického olympijského klubu, ktorí kedysi boli s týmto obrancom v najužšom kontakte.

KOŠICE. Podujatie bolo z pohľadu organizácie po všetkých stránkach na úrovni, čo konštatovala najbližšia Bombova rodina na čele s pani Evou, ktorá turnaj sledovala tak pozorne ako v časoch, keď Jožko obliekal dres strojárov.

Turnaj vyhral kolektív Spojov. V rozhodujúcom zápase uhral so železiarmi bezgólovú remízu, ktorá mu stačila na celkový triumf, lebo VSŽ dali pri rovnosti bodov celkove o gól menej. Naopak, Internacionáli VSS, ktorí boli kedysi ozdobou košického futbalu, skončili poslední.

Jednak preto, že z rôznych príčin im absentovali Lipnický, Štafura, Tamáš či Boroš, ale aj preto, že dohodnuté pravidlá účastí boli pre niektorých ako tabu, čo považujeme za neúctu k memoriálu a k samotným organizátorom, či šedinám napríklad najstaršieho Kánássyho, Battyányiho, Králku, Strausza a ďalších. Navyše, jeho funkcionári M. Rabatin, L. Mato, J. Husár a F. Králka vynaložili pre dobrý priebeh podujatia veľa úsilia, takže nám nedá prižmúriť oči nad hráčskou skladbou niektorých družstiev, ktoré prezrádzali, že nie všetci pochopili zmysel a význam tohto podujatia.

Verme, že po tomto upozornení – naposledy. Dodajme, že na turnaji z tradičných súperov chýbala Lokomotíva, ktorá na druhý deň organizovala podujatie so zahraničnou účasťou. Napriek tomu prišel na memoriál vzdať úctu Bombovi brankár Anton Flešár.

Výsledky turnaja

FK Péder – VSŽ Košice 1:4, Spoje Košice - VSŽ 0:0, VSS Košice – FK Péder 3:8, VSS – VSŽ 1:8, Spoje – Péder 6:0, VSS – Spoje 2:7.

Tabuľka

1. Spoje 3 2 1 0 13:2 7
2. VSŽ 3 2 1 0 12:2 7
3. Péder 3 1 0 2 9:13 3
4. VSS 3 0 0 3 6:23 0

Na tohtoročnom turnaji padlo v šiestich stretnutiach 40 gólov, čo na hrací čas 2X15 minút bolo dosť. Najlepšiu mušku mal Horňák zo Spojov, ktorý dal šesť gólov. Pochopiteľne, z toho všetkého by sme mali ešte väčšiu radosť, keby si každý ctil najmä férovosť a nešliapal po pravidlách, alebo – pre niektorých, ozaj, čo tam po pravidlách, však nás nepošlú predčasne domov!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bombov memoriál korisťou Spojov