Bolt je šiestykrát najlepším atlétom roka, triumfoval spolu s Ayanovou

V strede víťazi prestížnych ankiet.
V strede víťazi prestížnych ankiet. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. dec 2016 o 21:23

Som na toto číslo hrdý, uviedol jamajský šprintér.

MONTE CARLO. Jamajský šprintér Usain Bolt získal šiestykrát v kariére prestížne ocenenie Atlét roka.

Spolu s deväťnásobným olympijským víťazom si cenu na piatkovom slávnostnom vyhlásení v Monte Carle prevzala aj diaľkarka Almaz Ayanová.

Etiópčanka na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro získala zlatú medailu v behu na 10 000 metrov a zároveň časom 29:17,45 minúty vytvorila svetový rekord v tejto disciplíne.

Na polovičnej trati si vybojovala bronzovú medailu.

Ďalšími finalistami boli u mužov britský vytrvalec Mo Farah a štvorstovkár Wayde van Niekerk z Juhoafrickej republiky, u žien jamajská šprintérka Elaine Thompsonová a kladivárka Anita Wlodarczyková z Poľska.

Tridsaťročný Bolt získal v lete na olympiáde ďalšie tri zlaté medaily - na 100 metrov, 200 metrov a v štafete a 4x100 metrov.

Zbierku cenných kovov z olympiád tak rozšíril na deväť (predtým vyhral rovnaké discplíny v Pekingu 2008 i Londýne 2012 - pozn.).

Anketu Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) ovládol Jamajčan už šiestykrát - predtým v rokoch 2008, 2008, 2011, 2012 a 2013.

"Vyhral som túto anketu už šiestykrát, ale teším sa, akoby to bolo moje prvé víťazstvo. Som na toto číslo hrdý," citovala Bolta agentúra dpa.

"Moja budúcoročná letná sezóna bude rozlúčková, venujem ju fanúšikom," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Bolt je šiestykrát najlepším atlétom roka, triumfoval spolu s Ayanovou