Bodovali starí známi Červeň – Ondrušek

Michal Červeň. Vie to i na piesku.
Michal Červeň. Vie to i na piesku. (Autor: Jozef Mačejovský)
Sportnet|3. aug 2016 o 00:00

V športovom areáli pri Bellevue v Bardejove sa uskutočnil turnaj v plážovom volejbale.

V športovom areáli pri Bellevue v Bardejove sa uskutočnil devätnásty ročník turnaja v plážovom volejbale, B turnaj majstrovstiev Slovenska – Bardejovský plažák 2016.

BARDEJOV. Organizátori turnaja v plážovom volejbale boli občianske združenie Volejbalový klub Bardejov a športový klub BLS Bardejov.

Na dvoch ihriskách sa bojovalo pod vysokou sieťou od rána až do neskorého popoludnia. Sily si súťažiaci zmerali v štyroch kategóriách: mix, seniori, ženy a muži.

Do Bardejova zavítali aj zvučné mená, či už Michal Červeň, Roman Ondrušek alebo sestry Murínové.

„V mužskej kategórii sa predstavilo pätnásť dvojíc a v ženskej jedenásť. Oproti minulému roku to bol mierny pokles, aj vzhľadom na nepriaznivé počasie. Na tento tradičný turnaj zavítali hráči z celého východu, od Trebišova cez Košice, Prešov až po Bardejov. Systém bol rovnaký ako minulý rok, ženy hrali klasickú dvojitú elimináciu, muži hrajú v skupinách podľa vzoru svetovej série, najprv v štvorčlenných skupinách, z ktorých postupujú prví traja a potom je to klasický pavúk K.O. systémom,“ informoval jeden z hlavných organizátorov Václav Semanišin.

Na dvoch ihriskách mohli diváci zhliadnuť viaceré zvučné mená, či už Michala Červeňa, Romana Ondrušeka, v ženskej kategórii to boli hlavne sestry Murínové. Predstavili sa aj viacerí Bardejovčania, z dvojíc to boli Semanišin – Jura, Jurik – Purdeš, Šmilňák – Stach, Ondrušek s Prešovčanom Červeňom a mladá dvojica Závacký – Duleba.

„Sme radi, že prišli aj mladí hráči a zmerali si sily s tými skúsenejšími. Počasie si nemôžeme vybrať, posledný mesiac bolo pekne, počas turnaja pršalo, no hralo sa aj za dažďa, podľa rozpisu,“ uviedol Semanišin, ktorý sa turnaja zúčastnil aj ako hráč.

Červeň: Ešte stále máme čo povedať

Na piesku svoje umenie predviedol aj hráč extraligového vicemajstra VK Mirad PU Prešov Michal Červeň.

„V Bardejove sa schádza východoslovenská špička, keďže ide o východoslovenský pohár. Turnaj bol aj tento rok kvalitne obsadený, do popredia sa začínajú dostávať mladší hráči, nás starších vytláčajú. Myslím si však, že ešte stále máme čo povedať. Určite by bolo lepšie, ak by svietilo slniečko, prišlo by aj viac divákov, no človek si počasie nevyberie, musíme si poradiť s tým, čo je. Mne osobne to nevadí, pre mňa, keďže som ťažší, tak sa lepšie skáče, ak piesok navlhne.“

Najbližšie sa v Bardejove uskutoční druhý ročník jarmočného mixového turnaja v plážovom volejbale dvojíc.

VÝSLEDKY

Ženy: 1. S. Murínová – K. Kapráľová, 2. P. Obermanová – Ľ. Revajová, 3. N. Murínová – A. Görcsosová

Muži: 1. M. Červeň – R. Ondrušek, 2. M. Jura, V. Semanišin, 3. P. Germuška – J. Gondžúr

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 25/2016, v predaji od 2. 8. do 8. 8.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bodovali starí známi Červeň – Ondrušek