Bodová na skok doma a potom mieri do Soči

Dolaďuje formu na Soči. Tatiana Bodová štyri dni trénovala na svojom spišskonovoveskom ľade a potom má namierené do tréningového centra v Česku.
Dolaďuje formu na Soči. Tatiana Bodová štyri dni trénovala na svojom spišskonovoveskom ľade a potom má namierené do tréningového centra v Česku. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|25. jan 2014 o 00:00

Na európskom šampionáte sa Spišiačkam nedarilo podľa ich predstáv.



SP. NOVÁ VES. Slovensko malo doteraz v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe mužské zastúpenie na ZOH v rokoch 2002 a 2006, v Salt Lake City i Turíne sa predstavil Matúš Užák.

Najlepším výsledkom Spišiaka bolo 29. miesto na tisícke pred siedmimi rokmi. Na základe výsledkov súťaže Svetového pohára v šortreku a kritérií určených pre kvalifikáciu na zimné olympijské hry, v Turíne (Taliansko) a Kolomna (Rusko) a v súlade s článkom 284 a ISU oznámení 1802 a 1828 získal Slovenský rýchlokorčuliarsky zväz jedno miesto na 22. Zimných olympijských hrách 2014 v Soči na 1 500 m trati v kategórii žien.

Slovensko v tejto disciplíne bude reprezentovať Tatiana Bodová.

Cez víkend v Drážďanoch

Generálkou na olympijského hry bol pre slovenskú reprezentantku európsky šampionát v Nemecku.

Na majstrovstvách Európy v Drážďanoch štartovali v kategórii žien Tatiana Bodová a Alica Porubská. Na 1 500 m trati sa im nepodarilo postúpiť z rozjazdy.

Na 500 m Tatiana Bodová z tretej pozície postúpila časom do druhého kola, kde skončila na 4. mieste a celkovo obsadila 23. miesto.

Alica Porubská na tejto trati spadla v rozjazde a skončila na konci štartovného poľa. Na poslednej 1 000 m trati sa nepresadila v rozjazde ani jedna zo slovenských pretekárok, keď skončili v rozjazde na treťom mieste.

Blízko k postupu bola Bodová, keď pred posledným kolom bola na postupovom druhom mieste v cieli ju predbehla Nemka Tina Grassowová. V celkovom poradí obsadila Tatiana Bodová 23. miesto a Alica Porubská 24. miesto.

„Momentálne ťažko predpovedať, aké sú moje vyhliadky v Soči. Na európskom šampionáte sa mi nedarilo podľa mojich predstáv. Ešte je zopár dní na prípravu, kde urobím všetko preto, aby som formu doladila na ten najsprávnejší čas,“ uviedla po majstrovstvách Európy Tatiana Bodová.

Dvanásteho februára odlieta do Soči

Po generálke na olympijské hry v Drážďanoch Tatiana naplno trénovala vo svojom domácom prostredí.

Šortrekársky klub STEZ Spišská Nová Ves angažoval nového trénera, pod ktorého vedením sa slovenská reprezentantka pripravovala vo svojom rodnom meste.

„Pár dní trénujem doma v Spišskej Novej Vsi. Vrátila som sa z európskeho šampionátu v Drážďanoch a piatok sa vraciam späť do Čiech, kde sa pripravujem so skupinou českých olympionikov. Na Slovensko sa ešte vrátim do Bratislavy, kde budeme skladať sľub u prezidenta republiky a potom nasleduje olympiáda v Soči. Tam odcestujem 12. februára a vo svojej disciplíne budem štartovať 15. februára,“ opísala svoj plán prípravy na vrchol svojej doterajšej šortrekovej kariéry Tatiana Bodová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bodová na skok doma a potom mieri do Soči