Blanc zostáva trénerom Francúzska aj napriek škandálu

TASR|12. máj 2011 o 20:31

Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Laurent Blanc obhájil svoju pozíciu a naďalej zostane na lavičke "Les Bleus".

PARÍŽ. Francúzska futbalová federácia (FFF) ho podržala, keď vo štvrtok informovala o výsledkoch jeho vypočutia v súvislosti s rasistickým škandálom.

Tomu sa Blanc podrobil v pondelok pred vyšetrovacími komisiami (FFF) a ministerstva športu. Podľa záverov sa Blanc nedopustil žiadneho zlého konania v kauze, ktorá už niekoľko dní traumatizuje francúzsku futbalovú verejnosť.

Podľa francúzskych denníkov sa Blanc a ďalší funkcionári zúčastnili 8. novembra minulého roka v Paríži na schôdzke, kde rokovali o zavedení kvót pre hráčov s dvojitým občianstvom v mládežníckych akadémiách.

Francúzsky portál mediapart.fr citoval Blanca, ktorý mal na schôdzke údajne povedať, že ho "enormne trápi", keď sa hráči reprezentujúci Francúzsko v mládežníckych kategóriách rozhodnú neskôr hrať v drese afrických reprezentácií.

Blanc obvinenia z rasistických vyhlásení odmietol a tvrdí, že jeho slová na schôdzke boli vytrhnuté z kontextu. Podľa prieskumu verejnej mienky žiada jeho rezignáciu iba sedem percent Francúzov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov