Bitkár Verot v Čechove skončil

SITA|26. júl 2011 o 11:04

Najznámejší bitkár Kontinentálnej hokejovej ligy, kanadský útočník Darcy Verot, zostal bez práce.

ČECHOV. Najznámejší bitkár Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), kanadský útočník Darcy Verot, zostal bez práce. Klub Viťaz Čechov, kde 35-ročný Verot pôsobil uplynulé štyri sezóny, s ním neobnovil zmluvu.

Namiesto toho podpísal kontrakty s dvoma novými zámorskými bitkármi z AHL - s Jeremym Yablonským, ktorý si v uplynulej sezóne obliekal dres farmárskeho tímu Ottawy v Binghamtonu, a s Jonom Mirastym, ktorý má za sebou štyri ročníky v Syracuse Crunch.

"Môžem potvrdiť, že Darcy Verot v nasledujúcej sezóne za Viťaz hrať nebude. Nepredĺžili sme s ním zmluvu. Rozmýšľali sme aj o variante, že by zostal, no napokon sme dali prednosť výmene celého kontingentu legionárov," skonštatoval pre Sovietsky Sport generálny manažér klubu Sergej Žamnov a pokračoval: "Dúfame, že Mirasty, Yablonski a Kip Brennan nahradia Verota. Dohodli sme sa s ich agentmi a teraz by chlapci mali prísť do Ruska podpísať zmluvy. Veľké peniaze sme im neponúkli. Vedia, koľko môžu dostať v AHL a koľko u nás."

Verot by však aj naďalej rád zostal v Rusku, kde zaujal už pred troma rokmi, keď svoju úvodnú sezónu ešte v Superlige zakončil s bilanciou 511 trestných minút. V nasledujúcich troch ročníkoch KHL nazbieral spolu 724 trestných minút.

"Darcy tu chce zostať. Pokúsime sa mu nájsť nový klub. Zatiaľ zisťujeme možnosti. Je to jeden z mála cudzincov, čo v našej súťaži odohrali štyri sezóny, to z neho robí váženého človeka," poznamenal Verotov ruský agent Dmitrij Jeremin, ktorý potvrdil, že ak jeho zverenec nepodpíše zmluvu v KHL, odohrá budúcu sezónu pravdepodobne v Európe či v AHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Bitkár Verot v Čechove skončil