Bitka o Manchester: Prvú strelu na bránu videli diváci v 80. minúte

Hráč Manchestru United Morgan Schneiderlin sa snaží dosiahnuť na loptu pred bránou Joa Harta.
Hráč Manchestru United Morgan Schneiderlin sa snaží dosiahnuť na loptu pred bránou Joa Harta. (Autor: TASR/AP)
Ján Mikula|25. okt 2015 o 20:07

Bližšie ku gólu mali hráči United. Remíza stačila na to, aby si Manchester City udržal prvenstvo v lige, hoci iba o skóre pred Arsenalom Londýn.

BRATISLAVA. Očakávanie bolo obrovské, výsledok bol rovnako obrovským sklamaním. Ostro sledovaný súboj v bitke o Manchester sa skončil bezgólovou nudou. A prvých osemdesiat minút dokonca ani jeden z tímov nevystrelil na bránku.

Remízou sa prestížny duel skončil po prvý raz od novembra 2010.

„Bitka o Manchester“ svojou úrovňou vôbec nenadchla, 75 329 divákov odchádzalo dvojnásobne sklamaných. Popri výkone aj so streleckou nulou na oboch kontách.

V predchádzajúcich desiatich zápasoch medzi mestskými rivalmi padlo štyridsaťjeden gólov, prvé derby v tejto sezóne zaostalo za touto pozitívnou štatistikou.

Strelci chýbali

V prvom polčase na Old Trafford videli fanúšikovia iba štyri nepresné pokusy hostí, domáci nevystrelili na bránu - po prvý raz od sezóny 2003/2004 - vôbec.

Bola to v poradí 51. remíza vo vzájomnom súboji. Doteraz vyhral United sedemdesiat a City štyridsaťdeväť stretnutí. City sa vďaka zisku bodu vrátili na čelo tabuľky o skóre pred londýnsky Arsenal.

United klesli na štvrté miesto za West Ham.

mata_res.jpg

Súboj United so City príliš nenadchol. Na snímke Juan Mata preskakuje ponad Nicolasa Otamendiho. FOTO - SITA/AP.

Domáci United boli aktívnejším tímom, veľké šance si však vypracovali až v samotnom závere stretnutia.

Pellegrini muroval

Totálnu deštrukciu futbalu predviedol predovšetkým tréner City Manuel Pellegrini, ktorý skutočne za žiadnu cenu nechcel predovšetkým prehrať. O strelenie gólu, naopak, akoby nemal záujem.

Štvrť hodiny pred koncom stretnutia stiahol ofenzívneho stredopoliara Tourého a nahradil ho stopérom Demichelisom. Touré bol dovtedy jediným hráčom Citizens, ktorý sa pokúsil aspoň vystreliť na bránu. Urobil to tri razy.

Domácim ofenzívu zbrzdilo zranenie Rooneyho po zrážke s Kompanym. Kapitán sa však po zošití tržnej rany na hlave vrátil na ihrisko a stretnutie dohral.

Hrdina Hart

Prvú strelu medzi žrde zaregistrovali diváci až desať minút pred koncom. Navasov pokus však de Geu v bráne United neohrozil. Potom prišli veľké chvíle domácich, ale tiež bez gólového zásahu.

Striedajúci Jesse Lingard po ideálnom oblúčiku talentovaného Martiala mieril v 84. minúte pod brvno, ale tento pokus, ako aj ďalšiu jeho strelu v 88. minúte k bližšej žrdi, vytiahol svojimi zázračnými zákrokmi brankár Joe Hart.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Bitka o Manchester: Prvú strelu na bránu videli diváci v 80. minúte