Bin Hammam: Ázijskí členovia FIFA nebojkotujú voľby

SITA|31. máj 2011 o 17:39

Avizovaný bojkot ázijských členov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na stredajších voľbách prezidenta tejto inštitúcie sa podľa Mohameda bin Hammama neuskutoční.

ZÜRICH.

Prezident Ázijskej futbalovej konfederácie mal byť jediným súperom úradujúceho muža číslo jeden vo svetovom futbale Seppa Blattera v stredajších voľbách. V nedeľu však stiahol svoju kandidatúru krátko pred tým, ako mu etická komisia FIFA zastavila činnosť pre vážne obvinenie z podplácania delegátov zasadnutia Karibskej futbalovej únie, aby mu vo voľbách prezidenta odovzdali hlasy.

V zákulisí sa špekulovalo, že jeho odchod bez boja vyvolá protest ázijských zástupcov v podobe neúčasti na voľbách. "Poprosil som ázijských členov FIFA, aby nebojkotovali voľby prezidenta ani účasť na samotnom kongrese. Sme jednou z líderských konfederácií. Situácia je úplne iná ako v roku 1999, keď sme mali pomerne slabé postavenie. Naše hlasy majú vo FIFA veľkú váhu," vyhlásil Bin Hammam narážajúc na situáciu z roku 1999, keď funkcionári FIFA hlasovali o dejisku majstrovstiev sveta a ázijskí členovia sa protestne nezúčastnili na hlasovaní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov