Bilancia z dlhodobej časti nehrá rolu

Ashley Shieldsová Už je v poriadku, môže nastúpiť.
Ashley Shieldsová Už je v poriadku, môže nastúpiť. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|2. apr 2011 o 00:00

Basketbalistky Dobrých anjelov Košice dnes vstupujú do extraligového semifinále proti Nitre.



KOŠICE. Kým Košičanky vo štvrťfinále jednoznačne sfúkli Banskú Bystricu, Nitrianky museli tuho bojovať s Prešovom. Rozhodol až tretí zápas, ktorý však zvládli lepšie ako Šarišanky, čím vyradili vlaňajšieho vicemajstra. Môžu tak vyzvať šampióna.

Aj s Jalčovou a Shieldsovou

"Neriešili sme, či dostaneme Nitru, alebo Prešov. Myslím si, že Nitra si semifinále tým, že skončila v dlhodobej časti na štvrtom mieste, aj zaslúžila," skonštatoval tréner Dobrých anjelov Štefan Svitek, ktorému v poslednom štvrťfinálovom zápase pre zdravotné problémy chýbali Jalčová a Shieldsová. "Momentálne sú všetky hráčky zdravé, takže by sme mali nastúpiť v kompletnom zložení."

Želá si kvalitu

Pre Košičanky sa play-off po zahrievacej jazde s Bystričankami prakticky začína až teraz. "Samozrejme, budú to už iné zápasy. Súper je oveľa silnejší než Bystrica, budú to ťažšie zápasy. Uvidíme skutočný boj a dobré by bolo, keby aj kvalitu," želá si kormidelník.

Všetky štyri doterajšie extraligové súboje s Nitrou boli hladkou záležitosťou úradujúceho majstra, najmenší rozdiel, ktorým vyhral, bol osemnásťbodový. "Nitra disponuje na naše pomery kvalitným kádrom. Má skúsenú rozohrávačku Borovičkovú, na krídle najlepšiu strelkyňu Guzmanovú a aj pod košom je dobre obsadená. Káder dopĺňajú aj juniorské reprezentantky. My už nemôžeme myslieť na zápasy v dlhodobej časti, ale na tie, ktoré budú a chceme v každom z nich zvíťaziť. Doterajšia vzájomná bilancia nehrá v play-off vôbec rolu. Väčšia sila družstva je na našej strane, ale treba to potvrdiť aj na ihrisku," uviedol Š. Svitek. Treba dodať aj to, že Nitra poriadne potrápila Dobrých anjelov hneď na úvod sezóny v semifinále Slovenského pohára, kde favorit vyhral so šťastím 60:56.

Séria sa začína dnes o 18. hod. v košickej Infiniti aréne, hrá sa na tri víťazné zápasy.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY

Základná časť: DA Košice - Nitra 85:65, najviac bodov DA: Jurčenková 21, Žirková 17, Číkošová 9.

Nitra - DA Košice 51:69, Dupreeová a Jurčenková po 13, Langhornová 11.

Nadstavbová časť: Nitra - DA Košice 46:71, Dupreeová 23, Jurčenková 15, Hricková 11.

DA Košice - Nitra 85:56, Jurčenková, Shieldsová a Tillisová po 15, Kupčíková 12.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bilancia z dlhodobej časti nehrá rolu