Bičovského nahradil v Ružomberku Jurkemik

SITA|26. mar 2008 o 20:16

RUŽOMBEROK/BRATISLAVA 26. marca (SITA) - Novým trénerom tímu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Ružomberok sa stal Ladislav Jurkemik, ktorý na lavičke aktuálne 6. mužstva Corgoň ligy vystriedal ...

RUŽOMBEROK/BRATISLAVA 26. marca (SITA) - Novým trénerom tímu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Ružomberok sa stal Ladislav Jurkemik, ktorý na lavičke aktuálne 6. mužstva Corgoň ligy vystriedal českého kormidelníka Přemysla Bičovského. "V stredu 26. marca 2008 predstavenstvo MFK Ružomberok, a. s., ukončilo spoluprácu s trénermi Přemyslom Bičovským a Pavlom Chaloupkom. Do funkcie hlavného trénera prichádza Ladislav Jurkemik, funkciu asistenta bude vykonávať Viliam Hyravý,“ uvádza sa vo vyhlásení MFK Ružomberok podpísanom generálnym riaditeľom klubu Jiřím Steinbrochom.

Dôvodom zmeny na trénerskom poste boli nevýrazné výkony mužstva. Ružomberku sa v jarnej časti ligy príliš nedarí, zo 4 zápasov získal len 3 body za remízy s Nitrou (doma), Banskou Bystricou (vonku) a Sencom (doma). Z pôvodného trénerského triumvirátu zostal na svojom poste len asistent V. Hyravý.

Päťdesiatsedemročný Jurkemik v minulosti viedol aj slovenské reprezentačného A-mužstvo a aj výber do 21 rokov, v sezóne 2003/2004 získal so Žilinou majstrovský titul.

Odvolaný Přemysl Bičovský prišiel do Ružomberka vlani v júni dohodol sa vtedy s MFK na dvojročnom kontrakte. Vo funkcii nahradil svojho krajana Petra Uličného Päťdesiatsedemročný Bičovský je bývalý úspešný československý reprezentant, za národný tím odohral 45 stretnutí a strelil 11 gólov. V roku 1982 sa predstavil ako hráč na majstrovstvách sveta v Španielsku. Je aj členom klubu ligových kanonierov so 106 ligovými gólmi. Vo svojej doterajšej trénerskej kariére pôsobil okrem Ružomberka aj v Blšanoch, Tepliciach, Chomutove, Českej Lípe, Braňanoch a Moste.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bičovského nahradil v Ružomberku Jurkemik