Bicek vo Švédsku doplatil na rodinkárstvo

Jiří Bicek. Po sezóne v Södertälje sa pripravuje v rodných Košiciach.
Jiří Bicek. Po sezóne v Södertälje sa pripravuje v rodných Košiciach. (Autor: ctk)
Sportnet|4. jún 2010 o 00:00

Hokejový svetobežník Jiří Bicek má za sebou ďalšiu legionársku sezónu. Naposledy pôsobil vo švédskom klube Södertälje SK. Bol to už jeho tretí klub v krajine Troch koruniek, predtým hrával v Leksande a Brynas.

Hokejový svetobežník Jiří Bicek má za sebou ďalšiu legionársku sezónu. Po rokoch strávených v Amerike od sezóny 2004/2005 pendluje po Európe. Naposledy pôsobil vo švédskom klube Södertälje SK. Bol to už jeho tretí klub v krajine Troch koruniek, predtým hrával v Leksande a Brynas.

KOŠICE. Po sezóne strávenej v klube Södertälje SK sa Jiří Bicek pripravuje na ďalšiu v rodných Košiciach. S partiou košických odchovancov, ktorí pôsobia mimo domova, trénuje deň čo deň. Hokejista v posledných troch rokoch okúsil tri najvyššie súťaže - vo Švédsku, Fínsku a Švajčiarsku.

Doplatili na rodinkárstvo

"Švédska Elitserien je celkom iná ako liga vo Fínsku či Švajčiarsku. Hrá sa v nej najdefenzívnejší hokej. Góly padajú najčastejšie v presilovkách a na tie som ja v Södertälje nechodil, alebo len strašne málo. V klube bola početná skupina hráčov, ktorí tam hrali posledné tri či štyri sezóny. K tým sa stavali inak, bolo to založené na rodinkárstve a trpeli sme kvôli tomu. Lenže tréneri, ktorí len začínali a nie tak dávno nastupovali s niektorými hráčmi, nemali guráž niečo zmeniť, korektúry spravili až v závere sezóny. Ja som na seba zobral rolu, ktorú mi zverili. Platili mi, trénerom do práce hovoriť nemôžete, takže celkovo to nebola najlepšia sezóna," priznáva Jirko Bicek.

V štatistikách si pripísal len sedem kanadských bodov v 44 zápasoch. "Gólov som dal málo, no keď hrávate len v rovnovážnom stave či v oslabeniach, ťažko sa boduje. Viem, že do Södertälje by som sa už nevráti l, aj keď mesto a spoluhráči boli fajn. No nerád by som šiel do tímu, ktorý ani nejde do play-off. Dva roky po sebe som hral o záchranu, stále bol v tabuľke dole, už by som si rád zahral pre pôžitok, nie v tých stresoch, keď zachraňujete ligu ako my v play-out."

Počká si na lepšiu ponuku

Svojmu agentovi dal jasný pokyn, hľadať klub, ktorý má vyššie ambície ako udržať sa v súťaži, či so šťastím sa dostať do play-off. "Sú nejaké možnosti, vo Fínsku, Švédsku, ale ide o kluby, ktoré poznám, také, kde bude už postup do play-off bonus navyše. Tak si radšej počkám na lepšiu ponuku. Každý čaká na niečo lepšie, čo by splnilo jeho predstavy. Hoci na druhej strane viem, že je kríza a voľných hráčov je veľa. Cítiť to pri podmienkach. Kluby angažujú takých, čo budú hrať za menej, lebo nemajú na rozdávanie. Ale zase pod svoju cenu by ste ísť nemali," podotýka 31-ročný útočník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bicek vo Švédsku doplatil na rodinkárstvo