Je rodená strelkyňa, vraví Fialková. Kapustová má výnimočné čísla a zbiera medaily

Ema Kapustová sa teší s tímom zo striebornej medaily na juniorských MS 2024.
Fotogaléria (12)
Ema Kapustová sa teší s tímom zo striebornej medaily na juniorských MS 2024. (Autor: Igor Stančík / Slovenský biatlon)
Miroslav Kováčik|25. feb 2024 o 17:00

Ema Kapustová získala striebro na juniorských MS v biatlone.

OTEPÄÄ. Hoci patrila k favoritkám na medailové pozície, pre réžiu televízneho prenosu bola Ema Kapustová dlhé minúty prakticky neviditeľná. 

Do záberu kamier sa dostala až vo chvíli, keď bezchybne zvládla prvé tri strelecké položky a pripravovala sa na poslednú v stoji. Vedela, že pokiaľ sklopí aj ďalších päť terčov, na jej krku bude ďalšia medaila. 

A to sa aj podarilo. Slovenská biatlonová nádej získala na juniorských MS v estónskom Otepää striebornú medailu. Lepšia bola len Nemka Julia Tannheimerová, hoci pri streľbe v stoji minula jeden terč.

Kapustová tak zveľadila svoju tohtoročnú zbierku cenných kovov. 

Iba 21-ročná rodáčka z Revúcej získala bronz vo vytrvalostných pretekoch na seniorských ME v Osrblí a následne v poľských Jakuszyciach skončila tretia v pretekoch s hromadným štartom na juniorských ME.

"Mojím cieľom boli juniorské šampionáty, ten ženský bronz je pre mňa bonus. Ani neviem čo dodať, ešte sa mi trasú nohy," povedala pre slovenskybiatlon.sk.

FOTO: Ema Kapustová získala striebornú medailu na MS juniorov 2024

Fialková: Je vhodný typ na biatlon

Žiadna biatlonistka nemôže považovať štyri nuly na strelnici za samozrejmosť, no v prípade Kapustovej to nie je až také veľké prekvapenie. 

V tejto sezóne sa jej to podarilo už štyrikrát, z toho dvakrát vo Svetovom pohári. V stíhacích pretekoch v Lenzerheide získala vďaka 28. miestu premiérové body a následne v Oberhofe skončila ešte o tri priečky vyššie.

"Mám veľmi rada streľbu, cítim sa v nej doma. Ide mi to prakticky od mojich biatlonových začiatkov. Myslím si, že je dôležité mať svoj pokoj, byť odolná voči iným vplyvom a robiť si svoju robotu. O to je to lepší pocit, keď to, čo robím na tréningu pretavím v pretekoch," povedala Kapustová pre Sportnet. 

O jej výnimočnosti svedčia aj čísla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Je rodená strelkyňa, vraví Fialková. Kapustová má výnimočné čísla a zbiera medaily