Bežecký virvar neutíchol ani na Vianoce

Lučenec jej privial bronz. Danica Božová v spoločnosti mladých pretekárok.
Lučenec jej privial bronz. Danica Božová v spoločnosti mladých pretekárok. (Autor: vb)
Sportnet|13. jan 2016 o 00:00

Vianočné sviatky ponúkli niekoľko vytrvalostných lahôdok v rôznych kútoch Slovenska.

Podtatranci a Spišiaci nelenili.

POPRAD. Predposledný decembrový víkend zavialo pretekárov do Žiliny a Moldavy nad Bodovou. Pod Dubňom úradovala poriadna zima, pretože teplotu vzduchu zhoršoval chlad tiahnuci od miestneho vodného diela.

Regionálne želiezka absolvovali dve dištancie. Za zmienku stojí polmaratónske predstavenie veteránky Božovej, ktorá síce brala nepopulárny zemiak, no od roku 2003 túto trať rýchlejšie nezvládla.

Veselú pieseň zanôtili na východe republiky Hrušovský s Kamasom. Prvý menovaný svoju kategóriu vyhral, druhému zavesili na krk bronzovú placku.

Pravda, štatistika zúčastnených hovorí v prospech Žiliny. Vyše 650 borcov je osemkrát viac, než ich štartovalo v Moldave.

Štefanské extrémy

Ešte väčší nápor súťažiacich zažil na Štefana Lučenec. Takmer sedemsto duší z dvoch krajín potvrdilo, že bežecký boom sa zo zahraničia či Bratislavy presúva do iných častí Slovenska.

Kvalitná konkurencia a príjemné počasie žičili výborným výkonom.

Jeden z nich vyčarovala Danica Božová. „Osobný rekord som si zlepšila o osem minút,“ krútila prekvapene hlavou, pričom zdôraznila: „Po Žiline som bola dobitá. Zasiahla ma choroba a tak som rozmýšľala, či vôbec do Lučenca ísť.“

Výkon Sviťanky podčiarkla celková tretia priečka medzi ženami a zlato z kategórie. „Vôbec som netušila, ktorá som. Až v cieli som sa dozvedela, že za druhou som zaostala iba o minútu. Mrzí ma to,“ doplnila.

Z výsledkov: VIANOČNÝ BEH ŽILINA: Maratón - ženy: 8. Eva Hatalová - Slov. Raj - 4:40,54 hod., polmaratón - muži: 28. Milan Šoltýs - Batizovce - 1:29,21 hod., 156. Štefan Žugec - Batizovce - 2:03,07 hod., ženy: 4. Danica Božová - Svit - 1:41,02 hod., MOLDAVSKÝ VIANOČNÝ BEH: 8,8 km: Muži do 39 rokov: 3. Tomáš Kamas - ŠKP SNV - 32:31 min. (celkovo 3.), muži od 50 do 59 rokov: 1. Milan Hrušovský - Stes SNV - 36:34 min., VIANOČNÝ BEH MESTA LUČENEC: 20 km: Muži od 40 do 49 rokov: 6. Milan Šoltýs - Batizovce - 1:22,14 hod., ženy od 50 rokov do 59 rokov: 1. Danica Božová - Svit - 1:31,28 hod. (medzi ženami 3.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bežecký virvar neutíchol ani na Vianoce