Bež so srdcom. Na košickom maratóne podporia dobrú vec

(Autor: TASR)
SITA|10. sep 2017 o 11:38

Súčasťou Medzinárodného maratónu mieru bude aj charitatívny beh.

KOŠICE. Súčasťou Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach je aj charitatívny beh nazvaný Bež so srdcom.

Každý účastník maratónu môže prispieť ľubovoľnou sumou na niektorú z troch organizácií.

Tohto roku je to Spoločnosť detskej onkológie Košice, Oáza - nádej pre nový život a Atletika Košice.

Ak sa účastník rozhodne, tak podporiť môže aj všetky tri.

Za svoj finančný príspevok dostane na svoje štartovacie číslo srdce.

„Do tohto behu sa dá prihlásiť cez maratónsky portál http://www.kosicemarathon.com/ a podľa svojich schopností si vybrať minimaratón, polmaratón, alebo maratón. Druhý spôsob ako prispieť na jednu z týchto troch organizácií bez toho, aby sa darca zaregistroval na maratón, je priamo cez darcovský portál ludialudom.sk“, vysvetľuje koordinátorka projektu Lenka Čičatková z Karpatskej nadácie.

Čo všetko sa bude dražiť?

Už v najbližších dňoch sa na tomto portáli spustia aukcie, ktoré pobežia až do samotného maratónu.

„Dražiť sa bude napríklad VIP sedenie na tribúne v cieli maratónu, darčekové predmety podpísané známymi športovcami, rôzne zážitkové formy behu so známymi osobnosťami... Počas maratónu nás ľudia nájdu v našom stánku Bež so srdcom pred košickým Auparkom, kde poskytneme našim bežcom so srdcom zázemie a zároveň všetkým záujemcom viac informácií o troch podporených organizáciách,“ uviedla Čičatková.

Projekt Bež so srdcom obohatil košický MMM o novú dimenziu, ktorá je už úplne bežnou súčasťou maratónov vo svete - človek nielen športuje, ale beh si prepojí s charitatívnou myšlienkou a pomôže tak dobrej veci.

„Krásne je na tom to, že nie my určíme, komu peniaze poputujú, ale darca si sám vyberie, koho podporí,“ povedala Čičatková.

Registrácia sa už pomaly končí

Koordinátorka projektu upozorňuje, že oficiálna registrácia na maratón sa už pomaly končí.

„Štartovacie čísla sa dopredávajú, ale k dispozícii budú ešte tri špeciálne, ktoré si ľudia budú môcť kúpiť iba prostredníctvom aukcie na ludialudom.sk. Aukcia potrvá až do 1. októbra, kedy sa bude konať maratón,“ informovala Čičatková.

Minulý rok sa vďaka programu Bež so srdcom vyzbieralo 5 646,48 eura, ktoré boli rozdelené medzi organizácie Liga proti rakovine, Oáza - nádej pre nový život a Novorodenec.sk, n. o.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bež so srdcom. Na košickom maratóne podporia dobrú vec