Benjamín M. Chovan prekvapený pozvánkou do prípravy

Sportnet|19. máj 2010 o 00:00

Je najmladším hráčom v príprave košických hokejistov. Ešte na jar pomohol dorastu HC Košice k zisku majstrovského titulu v extralige, dnes už 18-ročný Matúš Chovan trénuje so seniorským A-tímom. Tréneri ho do prípravy zaradili ako jediného juniora.



KOŠICE. V letnej príprave HC Košice budú mať tréneri Rostislav Čada a Pavol Zubek k dispozícii 17 útočníkov. Benjamínom tímu je domáci odchovanec Matúš Chovan. V uplynulej sezóne hrával za košickú juniorku a pár stretnutí aj za dorast. V extralige juniorov nazbieral v 44 zápasoch 32 kanadských bodov, v doraste v 9 stretnutiach dal 5 gólov a na štyri prihral, prispel tak k zisku majstrovského titulu.

"Bol som dosť prekvapený, keď ma zavolali do prípravy nášho áčka," netajil Matúš Chovan po prvých tréningoch. "Pre mňa to bol taký zvláštny pocit. Doposiaľ som týchto hráčov sledoval z hľadiska, alebo v televízii a odrazu som s nimi na tréningu."

Ujal sa ho Slimák

Na začiatku sa Matúša ujal urastený bek Peter Slimák. "S ním sa poznám najviac, pár zápasov sme kedysi odohrali spolu v doraste, rovnako aj s Michalom Pichnarčíkom," vraví útočník, ktorý je rád, že môže trénovať s hráčmi ako Bartoš, Tomík, Tabaček... "Neviem, čím som si zaslúžil to pozvanie. Ale tréneri áčka sa boli pozrieť na juniorku a tam si ma vraj všimli."

Nároky v seniorskom tíme sú neporovnateľné s dorastom či juniorkou. Prvé tréningy však zvládol bez problémov. "Mal som výhodu. Juniorka trénuje už druhý týždeň, takže na ten začiatok som bol pripravený. Som rád, že môžem trénovať s mužmi, táto príprava je iste na inej úrovni ako v juniorke."

Naposledy majstrom s dorastom

Na prvý extraligový seniorský štart v tejto chvíli nemyslí. "Veľmi veľké nádeje si robiť nemôžem. Veď vidím, koľko a akých hráčov je v tíme. Konkurencia v útoku je veľká. Prišlo dosť hráčov, ktorí sa chcú v Košiciach presadiť, takže skôr časom," pevne stojí nohami na zemi mladík, ktorý bol dvakrát majstrom Slovenska s košickými deviatakmi a dvakrát s dorastom HC. Rovnako ako mnohí jeho rovesníci aj on by to rád skúsil za morom. "Tá nádej tu je. Mám agenta, ale v teraz ťažko povedať, čo bude."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Benjamín M. Chovan prekvapený pozvánkou do prípravy