Skvelá správa. Slovensko bude mať na olympiáde hráčku bedmintonu po takmer desaťročí

Martina Repiská.
Martina Repiská. (Autor: TASR)
TASR|28. máj 2021 o 13:45 (aktualizované 28. máj 2021 o 14:50)

Istú účasť má Repiská.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka v bedmintone Martina Repiská sa kvalifikovala na OH 2020 do Tokia. Stane sa tak treťou Slovenskou štartujúcou pod piatimi olympijskými kruhmi po Eve Sládekovej a Monike Fašungovej.

V roku 2016 Slovensko v olympijskom bedmintonovom turnaji zastúpenie nemalo.

Dvadsaťpäťročná Repiská sa aktuálne vo svetovom rebríčku nachádza na 69. mieste. V redukovanom poradí hráčok jej to zaisťuje účasť v Japonsku.

Fašungová reprezentovala na OH v roku 2012 v Londýne, Sládeková ešte v roku 2008 v Pekingu. V roku 2016 Slovensko v olympijskom bedmintonovom turnaji zastúpenie nemalo.

Dvadsaťpäťročná Repiská sa aktuálne vo svetovom rebríčku nachádza na 69. mieste. V redukovanom poradí hráčok jej to zaisťuje účasť v Japonsku.

Svetová bedmintonová federácia (BWF) v piatok navyše oznámila, že už sa nebudú konať žiadne kvalifikačné turnaje a ranking sa zmrazuje.

"Podľa našich prepočtov má Martina účasť na 100 percent istú. Samozrejme, ešte musí prísť oficiálny pozývací list a my účasť samozrejme potvrdíme. Martina je teraz v Dánsku, kde sa v tamojšom národnom centre pripravuje na olympiádu. My už sme v pláne ani nemali žiadne ďalšie turnaje," potvrdil dobrú správu pre TASR reprezentačný tréner Michal Matejka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Skvelá správa. Slovensko bude mať na olympiáde hráčku bedmintonu po takmer desaťročí