Beck vyhral nad Coriom, SR vedie 1:0

Sportnet|23. sep 2005 o 17:50

Bratislava 22. septembra (TASR) - V úvodnej dvojhre semifinálového zápasu Davisovho pohára tenistov Slovensko - Argentína zvíťazila v SIBAMAC aréne NTC ...

Bratislava 22. septembra (TASR) - V úvodnej dvojhre semifinálového zápasu Davisovho pohára tenistov Slovensko - Argentína zvíťazila v SIBAMAC aréne NTC v Bratislave domáca dvojka Karol Beck nad argentínskou jednotkou Guillermom Coriom za 2:39 h v troch setoch 7:5, 6:4, 6:4. Zverenci nehrajúceho kapitána Miloslava Mečířa tak vedú 1:0, nasleduje duel medzi Dominikom Hrbatým a Davidom Nalbandianom.

Už prvý gem, ktorý trval deväť a pol minúty, dal tušiť, že na povrchu Premier sa rozpúta tenisové peklo. Do posledného miesta zaplnená hala bola svedkom vynikajúcej partie, v ktorej si súperi zadarmo nedarovali ani fiftín. Beck, ktorý je v rebríčku ATP o 40 miest nižšie ako Coria, sa ho trpezlivou hrou snažil "upinkať", ale ten odolával, akoby bol z gumy. V 11. hre ale Coria pri svojom podaní urobil dve dvojchyby a slovenský reprezentant ho čistou hrou brejkol. V nasledujúcom geme bez straty fiftínu po 1:O3 h zaknihoval dejstvo v pomere 7:5. Druhý set mal podobný priebeh, domáca dvojka brejkla Argentínčana už v 5. hre a za 50 minút bez problémov získala set 6:4. Hosťujúci tenista znervóznel, robil chyby a po nevyžití servisu v treťom geme už nemal sily na zvrat. Beck tak slovenským farbám zabezpečil dôležitý prvý bod.

semifinále Davisovho pohára tenistov:

SLOVENSKO - Argentína 1:0 po úvodnej dvojhre

piatok - dvojhry: Karol BECK - Guillermo Coria 7:5, 6:4, 6:4

nasleduje: Dominik HRBATÝ - David Nalbandian

sobota - štvorhra (16.00): BECK, Michal MERTIŇÁK - David Nalbandian, Mariano Puerta

nedeľa - dvojhry (15.00): HRBATÝ - Coria, BECK - Nalbanian

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck vyhral nad Coriom, SR vedie 1:0