Bayern zdolal Bayer stým gólom Riberyho. Švento aj Pekarík mali smolu

Dvaja noví tréneri na lavičkách tímov Bundesligy - vľavo Roberto Di Matteo zo Schalke, vpravo Hub Stevens zo Stuttgartu.
Dvaja noví tréneri na lavičkách tímov Bundesligy - vľavo Roberto Di Matteo zo Schalke, vpravo Hub Stevens zo Stuttgartu. (Autor: SITA/AP)
Karol Svozil|6. dec 2014 o 17:26

Tréner Dortmundu Klopp emotívne prežíval víťazstvo svojich nad Hoffenheimom.

COBURG. Futbalistom Wolfsburgu sa v nemeckej Bundeslige naďalej veľmi darí. Aj v 14. kole vyhrali, tentokrát na ihrisku Hannoveru 3:1.

V tabuľke strácajú na prvý Bayern naďalej 7 bodov. Bayern totiž v šlágri kola v sobotu zdolal Leverkusen 1:0 gólom Riberyho.

"V prvom polčase nám chýbala finálna prihrávka. V druhom sme vďaka Sebastianovi Rodemu hrali viac na plný plyn. Som spokojný, lebo viem, proti akému súperovi sme hrali," povedal podľa bundesliga.de tréner Bayernu Pep Guardiola.

"V prvom polčase sme mohli viesť, v druhom sme skoro dostali gól a potom sa nám už hralo ťažko," povedal tréner Leverkusenu Roger Schmidt pre stránku Bundesligy.

Hostia mali šťastie, že rozhodca v prvom polčase nevylúčil Kórejčana Sona, ktorý po prvej žltej mal vidieť aj druhú po tom, ako odohral loptu do siete bránky Neuera po jasnom ofsajdovom hvizde rozhodcu.

Franck Ribery prízvukoval, že jeho gól po rohovom kope zvnútra šestnástky bol dôležitý pre mužstvo. "Nie je až tak dôležité, že to bol môj stý gól za Bayern. Tento rok ešte hráme štyri zápasy a všetky chceme vyhrať."

Do konca jesennej časti ostávajú ešte tri kolá v Bundeslige a jedno v Lige majstrov.

Pekarík mal smolu

Hetrikom sa v drese Schalke blysol kamerunský útočník Maxim Choupo-Moting, jeho tím v Stuttgarte vyhral 4:0.

Tímy dvoch našich reprezentantov Köln aj Hertha prehrali, Köln s Dušanom Šventom v základnej zostave 1:2 s Augsburgom, Hertha u favorita v Mönchengladbachu s uzdraveným Petrom Pekaríkom v základe 2:3.

Švento odohral prvý polčas, Pekarík s kapitánskou páskou celý zápas. Karim Guédé v drese Freiburgu na pôde nováčike v Paderborne nastúpil v 76. minúte, domáci vyrovnali na 1:1 v závere.

Smolu mal Peter Pekarík, ktorý pri treťom góle Mönchengladbachu najskôr ležiac na zemi hlavou odvrátil loptu smerujúcu do brány, no iba na kopačku domáceho Thorgana Hazarda, ktorý už sieť rozvlnil.

Švento nepremenil čistú šancu

Švento mal v úvode zápasu proti Augsburgu smolu, jeho volej približne z ôsmich metrov letel tesne nad bránu hostí. Mohol to byť jeho prvý bundesligový gól.

Hoci potom domáci aj tak otvorili skóre, smolu mali v závere, keď inkasovali v 90. minúte po tečovanej strele gól na 1:2. Köln sa tak po sľubnom začiatku sezóny v tabuľke prepadáva.

Aktuálne je bod nad Dortmundom, ktorý sa v piatok po dlhom čase trojbodovo chytil. Doma zdolal Hoffenheim 1:0.

Emotívny Klopp

Tréner Dortmundu Jürgen Klopp veľmi emotívne prežíval víťazstvo svojich nad Hoffenheimom. Pri góle Gündogana niekoľkokrát vyskočil do vzduchu a tešil sa ako pravý strelec gólu.

Tréner sa po zápase tváril dojato a smerom k dortmundskému "kotlu" sa dvakrát buchol pravou rukou na srdce.

Dortmund mal ako už tradične v tomto ročníku smolu. Gól na 2:0 Aubameyangovi neuznali pre ofsajd, ktorý nebol. Ďalšie ofsajdové postavenie Aubameyanga a gól už boli posúdené správne.

Klopp namiesto Romana Weidenfellera postavil do brány omnoho mladšieho Austrálčana Mitchella Langeraka.

Výsledky - sobota - 14. kolo:

Hannover - Wolfsburg 1:3 (1:1)

Góly: 45. Joselu - 4. De Bruyne, 69. Dost, 85. Arnold, 41 400 divákov

Köln - Augsburg 1:2 (1:0)

Góly: 13. Ujah - 53. Djurdjič, 90. Esswein, 48 500 divákov

Mönchengladbach - Hertha 3:2 (1:1)

Góly: 9. Jantschke, 53. Raffael, 83. T. Hazard - 45. Schieber, 90.+ S. Kalou (z pok. kopu), 50 190 divákov

Paderborn - Freiburg 1:1 (0:1)

Góly: 89. Kachunga - 18. Darida (z pok. kopu), 14 738 divákov

Stuttgart - Schalke 0:4 (0:3)

Góly: 1., 21. a 61. Choupo-Moting, 10. M. Meyer, 44 700 divákov

Bayern Mníchov - Leverkusen 1:0 (0:0)

Gól: 51. Ribéry, 71 000 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bayern zdolal Bayer stým gólom Riberyho. Švento aj Pekarík mali smolu