Basketbalová asociácia spláca dlhy, Grznár zostáva trénerom mužov

Miroslav Grznár
Miroslav Grznár (Autor: TASR)
SITA|17. sep 2013 o 11:02

SBA funguje od júnového valného zhromaždenia bez prezidenta.

BRATISLAVA. Miroslav Grznár pokračuje vo funkcii trénera mužskej basketbalovej reprezentácie. V pondelok to potvrdil na zasadnutí výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie (VV SBA). Grznárovým asistentom zostáva Karol Kučera.

Realizačný tím mužského národného tímu je jediný, ktorý zostal po 31. auguste v platnosti. Do konca septembra budú známe zloženia všetkých ostatných realizačných tímov.

Generálny sekretár SBA Ľubomír Ryšavý na utorkovej tlačovej konferencii tiež predstavil novú víziu SBA, do polroka by mal vrcholový orgán slovenského basketbalu splatiť všetky finančné záväzky voči svojim dlžníkom.

Na krku asociácie je stále dlh voči FIBA Europe, ktorý vznikol ešte pred príchodom vedenia prezidenta Janáča v roku 2011. Celková čiastka bola 200.000 eur, SBA sa dohodla na desaťročnom splátkovom kalendári, pričom prvú 20.000 splátku má už za sebou.

"Dodržujeme splátkový kalendár a nie je s tým žiadny problém. S FIBA Europe máme korektné vzťahy," dodal Ryšavý.

SBA funguje od júnového valného zhromaždenia bez prezidenta a nie je isté, či ho bude mať po tom decembrovom.

"Máme predstavu, že by to mala byť spoločensky rešpektovaná osoba, ktorá je ekonomicky nezávislá na SBA. Mal by to byť človek, ktorý do asociácie prinesie peniaze, alebo nám jeho spoločenské postavenie otvorí dvere. V tejto chvíli však nemáme konkrétne meno na prezidenta a nie je to ani naša priorita. Nie je však vylúčené, že do decembrového VZ sa niekto objaví," dodal pre TASR Ryšavý.

SBA sa okrem iného chce orientovať na mládež, na Slovensku plánuje postaviť štyri vrcholové mládežnícke centrá - dve chlapčenské a dve dievčenské.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbalová asociácia spláca dlhy, Grznár zostáva trénerom mužov