Basketbalistky vyhrali nad víťazkami základnej časti

(Autor: viza)
Sportnet|19. feb 2015 o 00:00

Vo víkendových stretnutiach prvej ligy basketbalistiek skupina Východ hral BK Eilat PU Prešov.

Vo víkendových stretnutiach nadstavbovej časti prvej ligy basketbalistiek skupina Východ BK Eilat PU Prešov prehral s CBK Košice 49:94 a vyhral nad Tydamom UPJŠ Košice 58:57.

PREŠOV. V sobotňajšom stretnutí s CBK sa Prešovčankám nič nedarilo, prepadli hlavne v streľbe.

V nedeľu sa vypli k veľmi dobrému výkonu a v zaujímavom a dramatickom dueli zdolali víťaza prvej časti súťaže Tydam UPJŠ najtesnejším rozdielom.

„V prvom stretnutí sa dievčatá nedokázali presadiť pod košom súpera. Košičanky ukázali väčšiu zohratosť a prevýšili nás vo všetkých herných činnostiach,“ poznamenal tréner Prešova Andrej Keresteš.

„V útoku sme stratili veľa lôpt. Prvýkrát v tejto sezóne nastúpili v našom tíme Andrea Kuhajdíková z Bardejova a Júlia Bačovčínová z Košíc.“

Proti Tydamu UPJŠ nastúpili v družstve Eilatu PU už aj Simona Hurná, ktorá hosťuje v extraligovej Cassovii a Petra Vojteková - v prvom súboji nehrala pre pracovné povinnosti.

A. Keresteš: „Som veľmi rád, že dievčatá zabojovali a dokázali zdolať víťaza prvej časti súťaže. Ešte do 36. min. sme prehrávali - stav bol 52:57, potom dievčatá veľmi dobre bránili a vývoj súboja otočili. Ďakujem im za bojovnosť a súdržnosť.“

V nedeľu (15. h) sa Prešovčanky predstavia v Poprade.

BK Eilat PU Prešov - CBK Košice 49:94 (19:45), Eilat PU: Maďarčíková 13, Nedoroščíková 11, Toroková 7, Furtkievičová 6, Palaščáková 3, Kenderová 3, Bačovčínová 2, Kuhajdíková 2, Laníková 2,

BK Eilat PU Prešov - Tydam UPJŠ Košice 58:57 (28:36), Eilat PU: Toroková 12, Nedoroščíková 12, Hurná 9, Vojteková 9, Maďarčíková 7, Laníková 5, Kenderová 2, Palaščáková 2, Bačovčínová, Furtkievičová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Basketbalistky vyhrali nad víťazkami základnej časti