Basketbalistky nestačili v generálke pred ME na Chorvátsko

Posledné vystúpenia našich reprezentantiek nemohli priniesť Marošovi Kováčikovi (dole uprostred) príliš veľa radosti.
Posledné vystúpenia našich reprezentantiek nemohli priniesť Marošovi Kováčikovi (dole uprostred) príliš veľa radosti. (Autor: SITA)
TASR|5. jún 2015 o 22:17

Slovenské reprezentantky majú po prípravných dueloch vysoko negatívnu zápasovú bilanciu.

Príprava pred ME - basketbal ženy:

Chorvátsko - SLOVENSKO 81:74 (33:41)

Najviac bodov Chorvátska: Zellousová 22, Ivezičová 20, Mazičová 12 - zostava a body SR: Toliverová 26, Bálintová 7, Hruščáková 6, Jurčenková 4, Kiššová 3 (Žirková 12, Vyňuchalová 8, Krč-Turbová 7, Páleníková 1, Baburová a Tetemondová 0). TH: 42/35 - 13/11, trojky: 2:9, fauly: 23:34

ZÁHREB. Slovenské basketbalistky prehrali vo svojom poslednom prípravnom zápase pred majstrovstvami Európy s Chorvátskom v Záhrebe 74:81.

Zverenky trénera Maroša Kováčika pritom ešte v polčase viedli o osem bodov (41:33), v druhej polovici však domáce zvrátili skóre na svoju stranu a dotiahli duel do víťazného konca.

Najviac bodov v tíme hostiek zaznamenali Kristi Toliverová (26 b) a Zuzana Žirková (12 b), ktorá sa vrátila do zápasového kolotoča po zranení nohy.

Duel sa mal pôvodne odohrať v Durdevaci, na poslednú chvíľu však chorvátska reprezentácia zmenila dejisko a meranie síl preto prebehlo v hlavnom meste.

Slovenky v príprave na šampionát odohrali dokopy desať prípravným stretnutí s bilanciou dve výhry a osem prehier. Najprv na turnaji vo Francúzsku v silnej konkurencii prehrali so Srbkami, Britkami a na záver aj domácim výberom.

Chuť si napravili doma, kde dvakrát zdolali Ukrajinky. Následne podľahli Češkám a na turnaji v Karlových Varoch zaznamenali takisto tri prehry s Tureckom, opäť s Českom a Lotyšskom.

Majstrovstvá Európy sa v Maďarsku a Rumunsku uskutočnia od 11. do 28. júna. Zverenky trénera Kováčika sa v D-skupine stretnú so Švédskom, Litvou, Španielskom a domácim Maďarskom.

Hlas:

Maroš Kováčik (tréner SR): "Dovolím si tvrdiť, že sme boli po celý zápas lepším tímom na oboch častiach ihriska. Zarážajúci je rozdiel v trestných hodoch, my sme hádzali trinásť, súperky 42, je to priveľké číslo. Priznám sa, že osobne som sa s tým ešte nestretol. Do dnešného zápasu zasiahla už aj Zuzka Žirková, odohrala 23 minút, čo je naozaj dosť a boli to naozaj kvalitné minúty. Verím, že reakcia na túto záťaž nebude negatívna, po zápase sa na nič nesťažovala. Do hry však priniesla veľa pozitív. K celej hernej príprave môžem povedať, že sme od zápasu k zápasu hrali lepšie, aj keď tie výsledky neboli také presvedčivé. Vrchol nás však čaká až od 11. júna a verím, že budeme dobre pripravení práve vtedy, keď to bude treba.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbalistky nestačili v generálke pred ME na Chorvátsko