Basketbalisti Interu sa v českej lige konečne prebrali

Lídrom Interu je v českej lige rozohrávač Manny Ubilla.
Lídrom Interu je v českej lige rozohrávač Manny Ubilla. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|13. feb 2012 o 15:21

Basketbalisti Interu Bratislava bojujú spolu s Levicami v Čechách o play off.

BRATISLAVA. Inter Bratislava začal sezónu v českej lige hrozne. Potvrdzoval len slová neprajníkov, ktorí ťažko brali fakt, že Česi ho uprednostnili spolu s majstrovskými Levicami pred Nitrou.

Basketbalisti slávneho klubu sa potácali po prvých kolách na poslednom mieste, kde si vymieňali pozíciu so slabučkou Opavou.

Nakopol ich mladý tréner

Vedenie Interu sa však nevzdalo. Priviedlo do tímu kvalitnejších hráčov a na trénerskom poste dalo šancu neskúsenému Richardovi Ďurišovi.

„Rišo má predpoklady byť dobrým trénerom. Okrem toho s klubom je zviazaný dlhodobo. Tým, že sa stal trénerom nášho áčka, trochu utrpeli mládežnícke výbery, ktoré viedol, ale museli sme si vybrať,“ povedal SME manažér Interu Michal Ondruš.

Dvadsaťdeväťročný odchovanec klubu začínal ročník ako asistent Stevana Tota a na rovnakom poste pokračoval aj pri Ivanovi Vojtkovi. Po zlých výsledkoch však dostal od vedenia dôveru a tím sa pod jeho vedením zdvihol.

sm-0214-023f-kuffa.rw_res.jpg

Zo slovenských hráčov v Interi vyniká Andrej Kuffa

Päť domácich výhier po sebe

Formu potvrdili Bratislavčania aj v sobotu, keď vyhrali 67:59 nad Ústí nad Labem. Bola to pre nich už piata domáca výhra za sebou a celkovo tretia z posledných štyroch zápasov. „V tíme je konečne dobrá atmosféra. Podarilo sa nám zohnať lepších legionárov na čele s rozohrávačom Mannym Ubillom. Dopĺňa ho strelec Mitar Trivunovič a chytil sa aj Mihajlo Pesič,“ pokračoval Ondruš.

Napriek tomu, že lídrami sú legionári, dávajú v Interi priestor aj mladým slovenským talentom. „Vychovať dobrých domácich hráčov je našou prioritou. Som rád, že sa chytili Andrej Kuffa, Marek Žilík, Tomáš Ďurana a dobré momenty majú aj iní hráči. Kvalitná česká liga je pre nich obrovskou školou.“

V Čechách by chceli ostať

Súťaž sa po Novom roku rozdelila na elitnú šestku a osmičku, v ktorej sa hrá o posledné postupové miesta do play off. O ne bojujú oba slovenské klubu. Levice sú zatiaľ siedme a Inter jedenásty.

Cieľom bratislavského klubu je dostať sa aspoň na desiatu priečku, ktorá by im zabezpečila baráž o play off.

Dobrými výsledkami si chce vedenie Interu zabezpečiť priazeň českých klubov, ktoré budú v najbližších týždňoch rokovať o zotrvaní Slovákov v lige. Voľnú kartu dostali na jeseň len na jeden ročník.

„Veľmi by sme chceli v lige ostať. V blízkom čase prebehnú vážne rokovania na túto tému,“ uzavrel Ondruš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbalisti Interu sa v českej lige konečne prebrali