Dlhé minúty ich skľučovala nervozita. Banskobystričanky chválil aj tréner súpera

Miloslav Michalík, tréner Slávie Banská Bystrica.
Miloslav Michalík, tréner Slávie Banská Bystrica. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
SITA|7. okt 2022 o 11:30

Slávia Banská Bystrica pri premiére v Európskom pohári tesne podľahla súperovi z Grécka.

BANSKÁ BYSTRICA. Basketbalistky Slávie Banská Bystrica pri svojej premiére v Európskom pohári žien siahali na víťazstvo, vo štvrtkovom úvodnom zápase kvalifikácie o postup do skupinovej časti podľahli gréckemu družstvu Eleftheria Moschatou 71:72.

V prvej a tretej štvrtine ťahali za kratší koniec, no v druhej a štvrtej nazbierali viac bodov ako súperky. V prvom polčase hosťujúce hráčky viedli už o 11 bodov, neskôr bolo skóre dvakrát vyrovnané.

Odveta je na programe vo štvrtok 13. októbra v Aténach (19.00 h).

"Bolo cítiť, že nervozita tam je, ale mohla skôr opadnúť. Tá nervozita bola možno päť minút. Keby trvala dve minúty, tak ten náskok súpera by nebol taký veľký, a nemuseli by sme doťahovať, čo stojí veľmi veľa síl," vravel po zápase tréner Slávie Miloslav Michálik.

Pozitívne napriek prehre

Tréner priznal, že jeho zverenkyne chybovali pri momentoch, na ktoré upozorňoval počas prípravy na tréningoch.

"Škoda toho úvodu, ktorý sme nezachytili pre zbytočné otvorené strely a mali sme obrovský problém na doskoku, aj keď sme vedeli, že grécky basketbal je agresívny, je o strele za tri body a doskokoch.

Na druhej strane, som veľmi rád, že sme si dali povedať a tento obraz sa zmenil. Už sme dokázali zastaviť streľbu za tri body, aj ten doskok bol oveľa úspešnejší," zhodnotil Michálik.

"Náš výkon hodnotím veľmi pozitívne napriek tomu, že sme prehrali. Je polčas, sme mínus jedna, takže ideme do Grécka zabojovať o lepší výsledok a víťazstvo," vravela kapitánka slovenského tímu Laura van Dalenová.

"Naša súhra, aj s legionárkami, sa zlepšuje. Možno nám ešte bude trvať nejaký tréning či zápas, aby sme sa úplne zohrali. Ale je to stále lepšie a lepšie," dodala.

Slovenky v európskej súťaži hnalo dopredu šesťsto divákov.

"Atmosféra bola neskutočná a som rada, že sme dokázali fanúšikom, aj vďaka nim, odovzdať takýto výkon. Urobíme všetko pre to, aby sme prišli z Grécka s víťazstvom a mohli toto zažívať častejšie," povedala van Dalenová.

Pochvala od súpera

Tréner gréckeho súpera priznal, že víťazstvo sa nerodilo ľahko.

"Zápas bol veľmi náročný, s čím sme počítali, lebo Bystrica je veľmi dobrým tímom. Dnes to bol len prvý polčas tohto dvojzápasu, teraz si oddýchneme a pripravíme sa na ten druhý," povedal tréner gréckeho družstva Marios Despotakis vyzdvihol kvalitu Banskobystričaniek:

"Bystrica má niekoľko silných zbraní, dobré hráčky. My sme sa snažili zastaviť ich akcie. Niekedy sa nám to darilo, niekedy nie. Je to veľmi náročná kvalifikácia s dvomi dobrými družstvami.

Dúfam, že budeme mať doma ďalší dobrý zápas v ofenzíve, opäť vyhráme a postúpime do skupinovej fázy," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Dlhé minúty ich skľučovala nervozita. Banskobystričanky chválil aj tréner súpera