Basketbal: Matyáša odvolali, nový tréner žien Kováčik sa krízy nebojí

TASR|11. okt 2001 o 13:09

Bratislava 11. októbra (TASR) - Výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie nepredĺžil zmluvu s reprezentačným trénerom žien Mariánom Matyášom a za jeho nástupcu vymenovali Petra Kováčika

. Nový kouč musí do 26. októbra zložiť realizačný tím i navrhnúť 24-člennú nomináciu pre kvalifikáciu ME. Podľa vlastných slov sa na prácu s tímom teší a krízy v slovenskom basketbale sa nebojí.

Tréner Matyáš neuspel so ženským národným tímom na septembrových ME vo Francúzsku (8. miesto), keď s ním nepostúpil na MS. Zmluva mu vyprší 31. októbra. Na základe návrhu komisie ustanovenej prezidentom SBA výkonný výbor oslovil Petra Kováčika a po jeho súhlasnom stanovisku ho menoval do funkcie na obdobie do konca olympijského cyklu s dôrazom na ME 2003. Funkcia má formálnu účinnosť od 1. novembra, Kováčik však prakticky začne pracovať ihneď.

"Do 18. októbra treba určiť dejiská dvoch domácich zápasov kvalifikácie ME a do 26. tohto mesiaca predložiť FIBA širšiu nomináciu 24 hráčok. Ja by som chcel mať túto vec uzavretú o čosi skôr. Prvým mojím krokom bude zloženie realizačného tímu, mám už síce nejaké predstavy, ale konkrétnejšie obrysy budú známe na budúci týždeň. Viem, že idem za kormidlo v ťažkom období slovenského basketbalu, keď sa hovorí o jeho najväčšej kríze. Ja sa však toho nebojím, lebo podľa mňa to je iba kríza výsledková, nie hráčska. Naše baskebalistky sú na vysokej úrovni, veď pôsobia v špičkových európskych kluboch," zdôraznil Kováčik.

ph jch

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbal: Matyáša odvolali, nový tréner žien Kováčik sa krízy nebojí