Bartoš po postupovej dráme: Tretí gól nám trochu ublížil

(Autor: TASR)
Sportnet|14. mar 2014 o 00:00

Oceliari sú v extraligovom semifinále. Dostali sa tam v najkratšom možnom čase už po štyroch zápasoch s Martinom.

Zverenci trénera Antona Tomka vyhrali aj štvrté stretnutie na ľade súpera 4:3 a dali tam bodku za prvým kolom play-off. Vo štvrtok sa so súperom potrápili. Prišli o trojgólové vedenie, ale samostatné nájazdy zvládli lepšie.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice zakončili štvrťfinálovú sériu s Martinom. Na zápasy vyhrali 4:0.

Posledný duel sa pre favorita vyvíjal sľubne, viedol rozdielom triedy, no rozhodovali až samostatné nájazdy.

Po nich oceliari zvíťazili 4:3. Domov sa tak vracali so semifinálovou miestenkou.

Súpera po chybách postavili na nohy

Štvrtý duel mali východniari rozohraný veľmi dobre. V druhej tretine viedli už 3:0 a zdalo sa, že stretnutie dohrajú v pokoji.

No prvý gól domácich naštartoval. V úvode tretej tretiny znížil Martin na rozdiel jediného presného zásahu. A v 56. minúte Kolena vyrovnal.

„Súpera sme po našich chybách postavili na nohy, a celkom zbytočne. Tretí gól nám trochu ublížil. Po ňom sme ustúpili od našej hry. Zvoľnili sme, už sme nehrali dôsledne v strednom pásme a Martin z toho ťažil,“ rozhovoril sa po stretnutí s nečakanou dramatickou zápletkou útočník HC Košice Peter Bartoš.

Priznal, že jeho tím ubral plyn a skomplikoval si tak život. „Uspokojili sme sa. Z toho pramenili chyby, ktoré domáci trestali. A za jasného zápasu bola dráma. Je to pre nás ponaučenie do budúcna. V play-off sa skrátka musí hrať naplno až do konca, a to za akéhokoľvek stavu.“

Premenil jediný nájazd

O všetkom nakoniec rozhodovali samostatné nájazdy. Brankár oceliarov Rastislav Staňa v nich neinkasoval ani raz.

A skúsený Peter Bartoš premenil hneď prvý pokus, ktorý bol aj víťazným gólom posledného zápasu série.

„Rozhodoval som sa, čo spravím, až keď som sa dostal medzi kruhy. Pozrel som sa na brankára Dzubinu a v tej chvíli som sa rozhodol. Nešpekuloval som a padlo to tam,“ uviedol Bartoš, ktorý si okrem gólu pripísal aj jednu asistenciu.

„Tréner ma určil ako jedného z exekútorov pri nájazdoch, tak som tam šiel. Som rád, že som to premenil a dôležité bolo, že Rasťo Staňa nás pri nájazdoch podržal, nedostal gól.“

Za odmenu tri dni voľna

Košičania budú mať teraz jeden a pol týždňa na to, aby sa pripravili na ďalšiu sériu. Semifinálového súpera ešte nepoznajú. Každopádne pred druhým kolom play-off budú mať dosť času aj na oddych.

„Je to fajn, že máme pred ďalšou sériou toľko času na oddych. Po postupe sme dostali za odmenu tri dni voľna. To je dobré, ak vypnete, môžete sa povenovať rodine. Aj mentálne si oddýchnete. Potom budeme môcť potrénovať a pripraviť sa na súpera. Zatiaľ ho nepoznáme. Ale neriešime, kto to bude. Musíme sa pripraviť tak, aby sme zvládli aj ďalšiu sériu,“ dodal skúsený P. Bartoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartoš po postupovej dráme: Tretí gól nám trochu ublížil