Bartoš, Jenčík a Spilar možno budú opäť v jednom útoku

Znovu v drese HC. Richard Jenčík si proti Nitre odbavil obnovenú premiéru v tíme Košíc.
Znovu v drese HC. Richard Jenčík si proti Nitre odbavil obnovenú premiéru v tíme Košíc. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|5. jan 2017 o 00:00

Tréner Čada mal z návratu Richarda Jenčíka dobrý pocit.

KOŠICE. Štvrtý vzájomný zápas HC Košice s majstrovskou Nitrou sa skončil tretím víťazstvom hokejistov spod Zobora. Zverenci trénera Čadu si vybrali smoliarsky deň v zakončení, keď brankára Hala prekonali z 39 striel len raz.

V zostave oceliarov si premiéru odbil útočník Richard Jenčík, ktorý sa vrátil do Košíc po polročnom pôsobení v Poľsku.

Po štyroch víťazných zápasoch v rade prišla hneď na úvod nového roka prvá prehra Košičanov.

Z pohľadu tabuľkového postavenia sa pre oceliarov zmenil iba náskok práve pred treťou Nitrou, ktorá stráca na východniarov päť bodov.

Košických hokejistov môže tešiť fakt, že v utorok svoj zápas prehrala aj Banská Bystrica, ktorá naďalej vedie ligu so šesťbodovým odstupom.

Zaostávali v jednoduchosti a efektivite

Po piatkovom dueli, ktorý odohrajú zverenci trénera Čadu v Martine, ich čaká séria štyroch domácich zápasov v rade.

V nich sa oceliari pokúsia napraviť renomé po poslednom nevydarenom dueli s Nitrou.

„My sme za súperom zaostávali predovšetkým v jednoduchosti a v efektivite. Hrali sme veľmi pomaly a zložito, pričom sme strácali veľké množstvo pukov, čo dokázal súper využívať. Napriek tomu, že sme sa ani za nepriaznivého stavu nevzdali, iba bojovnosť a snaha na víťazstvo nestačí,“ povedal tréner oceliarov Rostislav Čada.

Košičanov privádzal do zúfalstva 21-ročný brankár Juraj Halo, ktorý si v Steel Aréne brúsil zuby na čisté konto, no to mu v závere vyfúkol gólom od modrej čiary Šedivý.

„Som veľmi šťastný, že mi tréner dáva šancu v zostave, čakal som na to asi štyri mesiace. Škoda toho shotoutu, ale dôležité je víťazstvo a navyše vonku. Pozitívne je, že takto to mám bez platenia do klubovej kasy,“ pousmial sa Halo, na ktorého smerovalo v stretnutí takmer 40 striel. „Bol som fakt vyšťavený, už som ku koncu takmer nevládal. Škoda, že sme v závere dostali ten gól, ale keďže sme vyhrali, tak to až tak nevadí.“

Hruška oficiálne skončil

V tíme Košičanov už nepočítajú so službami českého útočníka Radima Hrušku, ktorý za oceliarov nastúpil v 35 dueloch a pripísal si 13 bodov za 7 gólov a 6 asistencií.

„Radim u nás prešiel všetkými postami v zostave a odohral vyše 30 zápasov. V rámci určitých možností konkurencie v mužstve a po návrate Richarda Jenčíka došlo k tomu, že v posledných zápasoch nehral,“ vyjadril sa k odchodu českého legionára, ktorý sa včera stal už aj oficiálnym, R. Čada.

Z Jenčíka mal dobrý pocit

Po vyše pol roku sa do košického tímu vrátil odchovanec a dlhoročný hráč klubu Richard Jenčík, ktorý sa v drese oceliarov tešil z piatich majstrovských titulov.

„Môj pocit z Richarda po prvom zápase je dobrý. Verím, že sa budú jeho výkony zlepšovať a bude pre mužstvo prínosom,“ skonštatoval Čada.

Na margo možného obnovenia v minulosti úspešného útoku Jenčík, Bartoš a Spilar poznamenal: „Nepredchádzal by som možným úpravám v zostave. Počkal by som si, kým budeme kompletní a uvidíme, aké budeme mať možnosti z hľadiska zdravotného stavu hráčov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartoš, Jenčík a Spilar možno budú opäť v jednom útoku