Bartečko sa už pripojil ku kamzíkom

Ľuboš Bartečko. Opäť si zahrá v Poprade.
Ľuboš Bartečko. Opäť si zahrá v Poprade. (Autor: riso)
Sportnet|5. sep 2014 o 00:00

Dnes sa predstaví v prípravnom zápase v Martine.

Ľuboš Bartečko sa po štyroch rokoch vracia do Popradu. Ako sľúbil, po návrate popradských hokejistov z herného sústredenia vo Švajčiarsku sa pripojil k tímu a dnes sa predstaví v prípravnom zápase v Martine.

POPRAD. Vo Švajčiarsku odohrali kamzíci tri zápasy a vo všetkých ťahali za kratší koniec. Najprv podľahli v priateľskom stretnutí účastníkovi druhej švajčiarskej najvyššej súťaže NLB HC La Chaux-de-Fonds 1:2.

Na turnaji v Yverdone ich potom vyškolil HC Lausanne, ktorému podľahli vysoko 1:8 i švédsky Rögle BK, s ktorým prehrali 3:8.

Dostali zdravú facku

„V priebehu dvoch týždňov sme absolvovali sedem zápasov a keďže sme aj veľa cestovali, program to bol dosť náročný, no zároveň i veľmi užitočný. Vo Švajčiarsku sme hrali so špičkovými európskymi mužstvami. Hráči na vlastnej koži pocítili, kde sa asi nachádzajú. Ukázalo sa to ako na dlani. Súperi veľmi dobre korčuľovali, všetko to bolo v pohybe a naši hráči pod tlakom rýchlosti robili strašné individuálne chyby. Dostali zdravú facku a videli, že v tréningovom procese musia ešte zvýšiť svoju výkonnosť. V niektorých momentoch sme sa súperom vyrovnali, ale nie počas celého zápasu. Bolo to veľmi poučné, aj nám trénerom to ukázalo, na ktorých veciach musíme ešte popracovať,“ bilancoval vystúpenie svojich zverencov vo Švajčiarsku tréner HK Poprad Milan Jančuška.

Z jednotlivcov ho nesklamali iba niektorí hráči.

„Brankárov mi je ťažko hodnotiť. Matúš Kostúr bol bez zápasovej praxe iba týždeň na ľade a vo Švajčiarsku odchytal dva zápasy. V treťom súboji dostal šancu Juraj Sedlačko a vzhľadom k tomu, že s nami absolvoval celú prípravu, ma svojím výkonom sklamal. Z celého mužstva ma uspokojili iba Kroták a Fabian,“ otvorene hodnotil kouč Popradčanov.

S Bartečkom i Suchým

V dnešnom poslednom prípravnom zápase v Martine pred ostrým extraligovým štartom by za Poprad mali nastúpiť aj obranca Radoslav Suchý a útočník Ľuboš Bartečko.

Ten si dres HK Poprad naposledy obliekol pred štyrmi rokmi, počas sezóny však potom odišiel do Švédska.

Teraz je vysoko pravdepodobné, že doma ostane na celú sezónu.

„Vyzerá to tak, že sezónu začnem v Poprade a myslím si, že tu odohrám celý súťažný ročník. Mal som všelijaké plány, ale napokon to takto vyšlo a rozhodol som sa ostať v Poprade. Momentálne som tu a som hráčom Popradu. Čo bude ďalej, teraz vôbec neriešim. Prvý tréning hodnotím pozitívne, v lete som dobre trénoval, teraz sa ešte potrebujem dostať do hernej kondície, čo chvíľu potrvá. Poznám tu strašne málo hráčov, mužstvo vyzerá mladé, dravé, nechýba mu chuť. Myslím si, že to bude dobré,“ povedal nám po prvom tréningu na ľade s kamzíkmi Ľuboš Bartečko, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v českom Chomutove.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartečko sa už pripojil ku kamzíkom