Bartečko má byť kostrou hokejového Leva

Ľuboš Bartečko.
Ľuboš Bartečko. (Autor: FOTO - ARCHÍV SITA)
Vojtech Jurkovič, SITA|18. júl 2011 o 12:19

Podľa trénera Radima Rulíka HC Lev získal kľúčového útočníka. Okrem Ľuboša Bartečka sa nevzdávajú ambícií angažovať ešte aj jeho kamaráta Ladislava Nagya.

Podľa trénera Radima Rulíka HC Lev získal kľúčového útočníka. Okrem Ľuboša Bartečka sa nevzdávajú ambícií angažovať ešte aj jeho kamaráta Ladislava Nagya

Agentúrna správa bola nahradená autorským textom SME o 17,40.

POPRAD. Sila nováčika kontinentálnej hokejovej ligy HC Poprad rastie. Po sobotňajších podpisoch obrancov Martina Štrbáka a Branislava Mezeia sa tréner Radim Rulík potešil najzvučnejšiemu menu v útoku.

„Dohoda a Ľubošom Bartečkom má pre celý tím nesmierny význam. Mal by sa stať kostrou našej ofenzívy. Je dravý a tvrdý na ľade, v kabíne má obrovskú autoritu,“ povedal Rulík.

Bart príde v auguste

Bartečko sa pripojí k tímu až začiatkom augusta, keď si povybavuje veci a pobalí rodinku, s ktorou je momentálne vo svojom dome v americkom Saint Louis.

Tridsaťpäťročný Bartečko odohral 107 reprezentačných zápasov a má bohaté klubové skúsenosti z NHL, Švédska, Ruska, Česka či zo Švajčiarska. Rodák z Kežmarku odštartoval kariéru v Poprade.

Tréner Rulík netají, že získanie Bartečkovho podpisu by mohlo uľahčiť rokovanie s Ladislavom Nagyom, o ktorého sa HC Lev tiež usiluje. V rokovaní s manažérom je stále ďalší obranca z Popradu Radoslav Suchý. Včera i dnes mali podpísaní hráči plus tí, čo sú na skúške, zdravotné testy, dnes si budú preberať nový výstroj a v stredu prvýkrát vykorčuľujú na popradský ľad.

Premiéra v KHL ich čaká doma 10. septembra s Avangardom Omsk, ktorý už opustil Jaromír Jágr.

Sedem Rusov na skúšku

Podľa klubovej internetovej stránky HC Lev, do tímu pribudlo už v nedeľu na skúšku ďalších sedem ruských hokejistov. Ide o útočníkov Jevgenija Korotkova, Georgija Gurianova, Arťoma Garifulina, Pavla Plotnikova, Rafaeala Achmetova a obranné dvojičky Michaila a Maxima Rybalkovcov. „Sú to ohromní chlapci, vo výťahu sme museli ísť na trikrát,“ vtipkoval pre oficiálnu stránku tímu kustód Libor Kuchyňa.

Skúsený obranca Martin Štrbák si myslí, že po tvrdej príprave by Lev mohol byť konkurencieschopný v ťažkej KHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Bartečko má byť kostrou hokejového Leva