Bardejovskí hokejisti so sedmičkou nových

Sportnet|13. aug 2013 o 00:00

V druhý septembrový piatok odštartuje naša druhá najvyššia hokejová súťaž.

Dvojnásobný majster 1. ligy Bemaco HC 46 Bardejov sa už nasťahoval na ľad zimného štadióna, po prestávke si hráči opäť obuli korčule.

BARDEJOV. Z minuloročného kádra zostalo štrnásť hráčov, Mojdis, Belušár, Poláček, Česelka, Dancsák, Kramár, Chovan, Hričina, Ščurko, Krčula, Gajdoš, Baláž, Hajnik, Andreanin.

Medzi tými, ktorí odišli, je aj brankár Marton. Z nových tvárí na ľad vykorčuľovali Šimčák, Zorvan a Chovan, ktorí hrali za Michalovce, Podsedlý z Trebišova a Hopkovič z Prešova.

V bráne sa udomácňuje Robin Blažiček, ten v minulej sezóne chytal za Český Liberec, a tretím do klietky bude domáci junior Krochta.

Sú dobre pripravení

Po viac ako mesačnej príprave na suchu je po prvých tréningoch na ľade spokojný aj tréner Bardejova Ján Vodila. Verí, že cez prestávku nabrali kondíciu.

„Sú dobre pripravení, vidieť to na pohybe na ľade. Mesiac august je o tom, ako sa pripravíme na sezónu. Od tohto týždňa to už budú dvojfázové tréningy, vstúpia do toho aj prípravné zápasy. Uvidíme, ako noví hráči zapadnú do mužstva, budeme sledovať, ako to bude fungovať a hľadať dvojice či trojice, ktoré by patrili k sebe. Veľa nám povedia augustové zápasy, ako sa pustíme do novej sezóny.“

Väčšina kádra zostala pohromade, na čom by sa dala budovať koncepcia, no niektorí zasiahli len v zopár zápasoch.

„Nie je to ucelený celok, z ktorého môžeme vychádzať, ale základ úspešného kádra tu je, dá sa na tom budovať. Myslím si, že to bude dobré mužstvo. Naďalej tu bude spolupráca s Košicami, odkiaľ do súťaže počítame s jednou päťkou.“

Prípravné zápasy

Manažérka klubu Helena Gmitterová organizuje prípravu na ľade pre všetky klubové tímy, no musí počítať aj s extraligovou Krynicou z Poľska, ktorá si tu naplánovala sústredenie.

„Na ľade už korčuľujú prípravky i športové triedy a dorastenci. Od tohto týždňa prvoligisti pôjdu na ľad doobeda a poobede. Potom bude nasledovať séria prípravných zápasov a budeme si musieť zvyknúť na nové zápasové dni, ktorými v 1. lige budú streda a piatok. S Krynicou si zahráme aj prípravný zápas."

Najbližšie dva prípravné zápasy zohrá Bardejov na ľade súperov, 13. 8. v Prešove a 16. 8. v Michalovciach.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejovskí hokejisti so sedmičkou nových