Bardejovčania tvrdý boj o extraligu prehrali až v samostatných nájazdoch

Bardejovčania v nedeľu zviedli ťažký boj.
Bardejovčania v nedeľu zviedli ťažký boj. (Autor: TASR/Pavol Ďurčo)
TASR|31. mar 2013 o 21:03

Hokejisti MHC Mountfield Martin v rozhodujúcom siedmom zápase baráže vyhrali nad Bemaco HC 46 Bardejov 4:3 po samostatných nájazdoch.

Martin sa tým v extralige zachránil.

MARTIN/BARDEJOV. V elektrizujúcej atmosfére, ktorú vytvárali fanúšikovia oboch mužstiev, sa hral od začiatku svižný hokej.

Priebeh zápasu

Hráči príkladne bojovali o každý puk a akcie sa striedali na oboch stranách. Vedenia sa ujali hostia v 7. min, keď po strele Nagya brankár Šúrek neudržal puk a Baláž ho zblízka dorazil za jeho chrbát.

Obe mužstvá potom skúšali pozornosť brankárov. Šúrek si poradil s pokusmi Hričinu, Ščurka a Poláčka, na druhej strane Andreanin zneškodnil strely Hollého a Novotného.

V 15. min sa z gólu tešili aj domáci, keď Petruška našiel na modrej čiare Dvořáka a mladý obranca Martina umiestnenou strelou vyrovnal.

Aj v druhej časti to bol zaujímavý hokej. Najprv boli v streľbe usilovnejší domáci, ale Andreanin pri strelách Hollého, Themára, Dvořáka a Petrušku bol pozorný.

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na opačnej strane zase podržal svoje mužstvo Šúrek pri viacerých pokusoch bardejovských hráčov. Od 28. min mali hostia výhodu presilovky 4:3 a potom 5:4.

Domácich uzavreli v ich obrannej tretine a Martinčania aj s riadnou dávkou šťastia sa ubránili.

V polovici zápasu mohli strhnúť vedenie na svoju stranu domáci, keď Themárovu strelu vyrazil Andreanin pred Važana, ale ten zblízka prestrelil.

Potom prevzali iniciatívu Bardejovčania. Šúrek zneškodnil šancu Hričinu i ďalšie strely hostí.

V 39. min už však martinský gólman nezabránil ceste puku z hokejky Ščurka do siete a hostia sa ujali vedenia 2:1.

Tak ako vyšiel hosťom záver druhej tretiny vydaril sa im aj úvod tretej časti a Sabol v 42. min im zabezpečil už dvojgólový náskok.

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Domáci sa však nevzdávali. Od 45. min mali výhodu presilovej hry. Strelu Kolenu Andreanin ešte vyrazil, ale na dorážku Hollého bol už gólman hostí krátky.

Martinčania sa prebrali z letargie a v ďalších minútach zatlačili hostí do defenzívy. Brankár Andreanin bol však veľkou oporou Bardejova. Prekonal ho až v 55. min Hollý, vyrovnal a začínalo sa odznovu.

V 58. min prepásol veľkú príležitosť na dokonalý obrat Važan a nepodarilo sa to ani v 60. min Petruškovi a tak zápas musel ísť do predĺženia.

Domáci v predĺžení akoby prestali hrať a hostia mali v tejto fáze zápasu viac z hry aj viac streleckých pokusov. Šúrek sa však nedal prekonať a tak sa o víťazovi siedmeho zápasu i celej baráže rozhodlo až v samostatných nájazdoch.

V nich sa tešili Martinčania, ktorí si tak zachovali extraligovú účasť, keď rozhodol úspešný samostatný nájazd Novotného z prvej série a brankár Šúrek, ktorý nepustil za svoj chrbát ani jeden nájazd hostí.

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Povedali po zápase

Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Aj tento zápas potvrdil, že o žiadnu dohodu v tejto baráži nemohlo ísť. Bardejov nemal čo stratiť. my sme mali v kádri veľa neskúsených hráčov a som rád, že to zvládli. Musím sa priznať, za stavu 1:3 sme mali malú dušičku. Som rád, že sa oplatilo bojovať a drieť, o čom sa hráči sami presvedčili. Boli sme šťastnejší. Teší ma, že prišlo toľko divákov a že sme ich napokon potešili.

Anton Tomko, tréner Bardejova: "Nezostáva mi nič iné, len zagratulovať Martinu k víťazstvu a udržaniu extraligy. Tento zápas sme si prehrali sami. Za stavu 3:1 sme ho mali kontrolovať, namiesto toho sme dovolili domácim vytvoriť si tlak a potom aj vyrovnať. Šťastena stála potom pri Martine a veľkú zásluhu má na tom ich brankár Šurek. Za predvedené výkony v baráži sa nemusíme hanbiť a som vďačný aj skvelým divákom, ktorí nám verili a prišli nás povzbudiť aj do Martina."

Fakty

MHC Mountfield Martin - Bemaco HC 46 Bardejov 4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0, 1:0)) po samostatných nájazdoch

Góly: 15. Dvořák (Petruška), 46. Hollý (Kolena, Petruška), 55. Hollý (Petruška), rozhodujúci nájazd: Novotný - 7. Baláž (Nagy, Sabol), 39. Ščurko (Halás), 42. Sabol (Krčula, Baláž).

Rozhodovali: Lokšík, Mőllner - P. Šefčík, Výleta,

vylúčení: 5:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

3800 divákov

- konečný stav série 4:3

Zostavy:

Mountfield:

Šúrek - Novotný, Perniš, Pukalovič, dvořák, Grman, Zošiak - Themár, Beran, Važan - Petruška, Kolena, Hollý - Vaško, Vilkoits, Dírer - Hús

Bardejov:

Andreanin - Valentín, Kramár, Krčula, Tkáč, Mojdis, Polaček, Šimo - Nagy, Baláž, Sabol - Halás, Ščurko, Hričina - Stríž, Dancsák, Valchař - Česelka, Belušár

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejovčania tvrdý boj o extraligu prehrali až v samostatných nájazdoch